avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate laurca

Activitate laurca

Discuție Succesiune
Buna ,am o nelamurire
Eu ,sora mea si un var suntem mostenitorii unei matusii care a decedat si ne-a lasat testament(incheiat la un notar) in care toate bunurile ei ne sunt lasate noua.Mentionez ca matusa mea a fost casatorita ,nu a avut copii ,iar sotul inaite de a murii i-a lasat la fel, testament ei ,in care este specificat ca toate bunurile de la data decesului o sa ramana sotiei(matusii mele).Va rog sa-mi spuneti in aceasta situatie pentru deschiderea succesiunii la notar este nevoie de certificatele de deces a tuturor fratilor matusii mele?
Multumesc
Discuție Succesiune
Buna
Suntem 3 persoane la care o matusa l-ea lasat o mostenire, mai precis casa si teren prin testament .Una din aceste persoane care are actele nu doreste ,sau amana sub pretest ca numai dupa 6 luni ar avea de gand sa facem succesiunea.Stim ca alta cale este inaintarea unui proces in vederea deschideri succesiunii.Intrebarea este
1.se poate pierde dreptul de succesiune daca nu se face in termen de 1 an sau dupa 6 luni?
2.ce drepturi se pot pierde daca nu se deschide succesiunea si nu se aplica testamentul

Multumesc
Discuție Succesiune
as dorii daca se poate o clarificare

daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste sa faca succesiunea(are toate actele la el) ce pierd ceilalti 2 ?.
ma ajuta cineva

multumesc
buna
o matusa a decedat in urma cu 2 luni.a lasat un testament in care sunt 3 pers .iar 1 dintre acestea ,care are actele nu vrea sa faca succesiunea ,tot taraganeste .ce posibilitate exista(daca exista) sa se face succesiunea.
nu a avut copii si sotul i-a murit in urma cu 30 de anii ,are testament de la sot in favoarea ei.

multumesc