buna
o matusa a decedat in urma cu 2 luni.a lasat un testament in care sunt 3 pers .iar 1 dintre acestea ,care are actele nu vrea sa faca succesiunea ,tot taraganeste .ce posibilitate exista(daca exista) sa se face succesiunea.
nu a avut copii si sotul i-a murit in urma cu 30 de anii ,are testament de la sot in favoarea ei.
Dezbaterea succesorala urmata de partaj poate avea loc pe cale amiabila (in fata notarului), iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, in fata instantei.
Ca atare este, este necesar sa mergeti la notarul competent (cel din raza in care a avut ultimul domiciliu defuncta), sa indicati persoanele cu vocatie succesorala si in cazul in care nu reusiti in acest mod, aveti posibilitatea introducerii unei actiuni in fata instantei.
Daca nu va intelegeti trebuie sa va judecati.
Poate ar fi bine sa mergeti sa consultati un avocat si sa vada actele pentru a intelege exact daca partile se pot intelege sau este exclus sa se inteleaga.
Dilema
pisicutza
Buna ziua!
Ca toata lumea am si eu niste nelamuriri
Bunicul meu a murit pe 02.08.2009 el a avut 6 copii dintre care unul (tatal meu)a decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune .
mfrincu
mama si sora ei erau mostenitoare pe casa si terenul aferent (au locuit impreuna in acelasi imobil). In 2010 a murit matusa mea (care lasase un testament ... (vezi toată discuția)