avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate rania27

Activitate rania27

Buna ziua,
Revin iara, cu o noua propunere din partea angajatorului meu.
De cand v-am scris eu ultima data, am revenit fizic la servici pe noul post oferit si cu o noua propunere: imi pastreaza contractul pe perioada nedeterminata pe postul nou dar cu o conditie, si anume sa semnez o demisie cu acordul partilor care se va aplica dp 6 luni de stat la servici in conditiile in care nu vor mai avea nevoie sa pastreze postul. Iar dc vor mai avea nevoie de mine incontinuare vor rupe acordul respectiv.
Cat de legal este acest lucru si cum ar trebui sa procedez in cazul in care ma hotarasc sa depun o plangere la ITMB?
Multumesc.
Buna ziua,
Revin cu propunerea din partea angajatorului meu:
Am fost si am discutat cu ei si mi-au oferit un post in cadrul aceluiasi departament, dar pe alta pozitie, dar cu urmatoarea modificare contractuala: vor sa-mi inchei contractul pe perioada nedeterminata si sa-mi deschida un contract pe perioada determinata de 6 luni, pe motiv ca pozitia respectiva nu prevede decat contracte pe durata determinata.
Va rog sa-mi spuneti cat este de "legal/ corect" acest lucru?
Eu ma simt dezavantajata in aceastra postura.
Multumesc.
Mai am o intrebare:
Avand in vedere ca inainte de a intra in CCC aveam contract pe perioada nedeterminata, acum ca revin la servici angajatorul e obligat sa-mi faca contract tot pe nedeterminat, sau pe perioada determinata de ex 6 luni cat i-ar obliga legea?
Multumesc pentru raspunsurile date.
Multumesc, in primul rand pt raspuns.
In al 2-lea rand:
Ce inseamna ca s-a desfintat locul meu de munca? Departamentul din care am plecat inca exista, cu un nr mai mic de colegi, ce-i drept. Activitatea s-a mai restrans. Locul meu de munca poate fi desfintat atata timp cat sunt in concediu de crestere copil, si asta fara stirea mea?
Mi s-a sugerat sa-mi caut singura un loc de munca in cadrul firmei, si asta de catre HR. Este corect asa ceva? Nu ei sunt cei care trebuie sa stie ce locuri de munca sunt disponibile si care se potrivesc pregatirii mele profesionale?
Buna ziua,
Fetita mea implineste 2 ani pe 11 iunie 2014 si ar trebui sa revin la serviciu cu cel putin o luna mai devreme. La prima discutie cu angajatorul mi s-a oferit 3 variante, nici una care sa-mi dea siguranta locului de munca, si anume: 1. imi dau demisia cu acordul partilor si primesc salarii compensatorii; 2. revin la servici, imi face contract pe 6 luni si poate am noroc sa-mi gaseasca un nou loc de munca; 3. revin la munca, stau 6 luni si ma dau afara, de preferat cu acordul partilor.
Eu aveam contract pe perioada nedeterminata inainte de a intra cin CCC, intre timp in departamentul meu s-au facut restructurari si acum mi se spune ca nu mai este loc si pt mine, si ca eventual sa-mi caut eu de serviciu in institutie. Nu sunt ei obligati sa-mi gaseasca un loc de munca in firma lor? Firma are posturi disponibile, unele sunt si conform pregatirii mele, dar mi s-a spus ca tine de seful direct sa ma accepte.
De ce sa fiu reintergrata cu contract de munca pe 6 luni cand eu aveam contract pe perioada nedeterminata? Reintegrarea nu ar trebui sa fie in aceleasi conditii ca inainte de CCC?
Multumesc.