avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate andrast79

Activitate andrast79

Sunt PFA cu domeniu de activitate invatamant (alte:consultanta, cursuri), de asemenea sunt medic, angajat la spital.
Intrebari si (va multumesc anticipat pentru raspuns)
1. imi permite noua lege a medicului angajat la spital - functionar public sa am si PFA?
2. prin natura meseriei mele, particip la training-uri de specialitate. acestea pot fi asimilate activitatii de PFA - invatamant, consultanta in probleme de invatamant, cursuri? daca nu am contract specific de pfa cu cei care imi ofera training-ul, dar invitatiile la training sunt pe numele meu (cel pe care functionez ca PFA), pot sa imi decontez cheltuielile cu deplasarea in strainatate la aceste training-uri?
3. daca plec in strainatate pentru a ma perfectiona pentru cursurile pe care le-as putea face - de exemplu plec 3 zile intr-o capitala sa ma documentez la o biblioteca specific intr-o problema legata de training), pot sa imi deduc cheltuielile legate de deplasare, cazare, masa?
4. am efectuat activitati de consultanta/training cu contract cu o firma din SUA, dar este scris numele meu, nu si PFA si adresa - unde functionez ca PFA (ei nu au un contract in care sa mentioneze altceva decat nume si adresa). este corect sa declar aceste venituri (USD) ca venituri pe acest PFA?
5. exista vreun cod CAEN pe care sa-l introduc pe PFA-ul meu ca sa pot sa primesc venituri pe PFA si din studiile clinice unde am contract tot pe nemele meu, cu CNP si adresa exact ca si PFA-ul. mentionez ca studiile clinice sunt in medicina, desfasor activitate de cercetare medicala. 7220 este corect?
Va multumesc
Am un venit din chirie (chiria 100 euro platibili lunar la cursul BNR), cu contract declarat cu data de incepere in 2009 si incheiere in 2011 cu "prelungire prin acordul partilor". contractul s-a prelungit prin acordul partilor, dar nu am mai facut un nou contract si nici nu am mai declarat prelungirea, INSA, am continuat sa depun declaratia 200 cu venitul din chirie si sa platesc impozitul pe venit (pt anul 2012 si 2013).
intrebari:
1.trebuie sa declar prelungirea contractului de chirie?
2.trebuie sa depun declaratia pe venituri anticipate din chirii in fiecare an?
va multumesc