inteleg ca actul care atesta proprietatea este certificatul de inmatriculare? daca in acest moment, in certificatul de inmatriculare apare vechiul proprietar si s-a incheiat contractul de vanzare cumparare, nefiind inmatriculat pe numele meu, se considera bunul instrainat?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta:
- am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul poprietar a radiat masina de la finante, prezentandu mi certificat fiscal;
- eu nu am inscris inca auto (RAR/ politie/numere/etc), inca sunt in termenul legal de inscriere a autovehicului cumparat (au trecut cca 14 zile de la incheierea contractului de vanzare cumparare), in ontinuare figureaza in cartea de identitate si in talon vechiul proprietar
- masina are RCA si asigurare CASCO
Intrebare :
- polita RCA este transmisibila, fiind valabila pana la eliberarea noilor numere de inmatriculare; in cazul in care se produce un eveniment, persoana lovita de mine este despagubita; este valabil si pt. polita CASCO? in cazul in care am un accident, am dreptul sa cer despagubire (eu sau proprietarul);
- ce inseamna, prin litera legii, un bun auto instrainat? cand se considera instrainat?
- in acest moment, cine este proprietarul, conform legii, a autoturismului? Ce document atesta dreptul de proprietate?