avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters318451

Activitate ContSters318451

aici este problema... nu este vorba de divort, nici macar de casatorie nu poate fi vorba
exact asta am si facut doamna mediator, am cazut de acord asupra unuia ales de ea, care sa fie mediator atestat, , inclusiv mi-am exprimat obligatia de a plati jumatate din costul contractului, a acceptat, dar intre timp s-a consultat cu avocata si s-a intors la 180 de grade in decurs de 24 de ore. Am motive foarte intemeiate sa cred ca avocata respectiva isi urmareste onorariul doar, acesta fiind un proces practic castigat. Altfel nu-mi explic de ce tine dumneaei cu asa o inversunare ca procesul de informare sa fie facut tot de dansa. Mi-am exprimat dorinta si in scris fata de doamna avocata ca doresc o informare corecta facuta de o persoana specializata, insa fara niciun rezultat.
multumesc pentru raspuns, momentan ma confrunt cu alta problema, in sensul ca avocata respectiva vrea sa sara peste procesul de mediere, sa faca doar informarea si sa se duca direct in proces civil. Acum din ce am citit, doar informarea este obligatorie asa ca poate sa faca asta, chiar daca eu mi-am exprimat acordul asupra cerintelor reclamantei. Avocata neavand statut de mediator, face o informare formala, parerea mea este ca am totusi dreptul la informare corecta, de altfel daca nu ma insel este un drept fundamental, luand in calcul ca nu discutam despre 2 kg de cartofi in minus la cantar ci de un copil. Ma insel?
multumesc pentru raspuns :)
Avocata angajata de partea reclamanta incepe deja sa faca presiuni, adopta un stil agresiv si ironic in discutiile prin email, exista vreo lege care sa-mi permita sa refuz dialogul cu ea? Deja ma deranjeaza anumite afirmatii pe care le face la adresa mea.
si chiar daca are ip-ul de prea mare folos nu e, daca ai o retea wireless. E destul de dificil ca doar cu ip-ul sa faca vreo demonstratie avand in vedere ca acesta se acorda dinamic in majoritatea retelelor din Romania fara un log din care sa reiasa clar ca e al tau(la primul restart, e foarte posibil sa se schimbe). Relevanta este adresa MAC(fizica a placii de retea) care nu se obtine atat de usor fiind nevoie de o incursiune in pc-ul tau si cunostinte cel putin avansate in domeniu(dincolo de un administrator de retea). Dar ma repet, daca ai un router wireless instalat, orice proba de genul poate fi irelevanta din simplul motiv ca securitatea retelelor wireless este foarte slaba comparativ cu cea cablata si poate fi sparta destul de usor de cineva cu ceva cunostinte in domeniu. Afirmatiile astea nu le fac doar eu, ci foarte lume care se ocupa de retelistica. Deasemenea daca nu ai un antivirus si firewall de doamne-ajuta, poti fi victima de phishing, ceea ce inseamna ca toate parolele si conturile iti sunt crackuite de o persoana terta cu intentii "neortodoxe". Citeste pe net despre conceptele astea doua si o sa vezi ca nu e chiar asa simplu cum sustine procurorul.
Ideea e ca sunt de acord cu stabilirea domiciliului la ea, frica mea e sa nu ma arunce prin substraturi ale legilor si sa ma trezesc ca in loc de stabilirea domiciliului semnez ca sunt de acord cu incredintarea. Cu fetita sunt in relatii bune, mai putin comunicarea verbala, avand in vedere ca nu vorbim aceeasi limba(la propriu), desi suntem in aceeasi tara. Ce iarasi nu inteleg e demersul in instanta. Nu exista neintelegere sau conflict si nu vad cum s-ar putea aplica art 403, de fapt nici nu inteleg de ce trebuie sa se ajunga la instanta
Dupa cum am mentionat in titlu, este vorba de un copil minor in varsta de 3 ani, rezultat in urma unui concubinaj. Povestea pe scurt e cam asa: timp de 2 ani am locuit impreuna cu mama ei, ea avand buletinul pe adresa mea de domiciliu, inainte de a se naste micuta a plecat la parinti in cu totul alt judet sub pretextul nasterii si a decis subit sa nu se mai intoarca. Copilul este recunoscut de mine si poarta ambele noastre nume de familie. Timp de 3 ani de la nastere am trimis lunar prin mandat postal o suma de 100 ron fie ca am fost angajat sau nu si fara sa fiu obligat de lege. Datorita distantei mari vizitele au fost destul de rare din partea mea, in aceasta perioada copilul reprezentand o forma de santaj sentimental. In urma cu 2 ani m-am mutat in judetul imediat vecin insa vizitele nu s-au indesit din considerente materiale si faptul ca mama fetitei se implicase in o noua relatie. De curand m-am trezit cu o invitatie la mediere din partea avocatei fostei care ma invita sa discutam despre stabilirea domiciliului micutei si pensie alimentara. Intrebarile mele sunt: este etic ca avocata ce-i oferea consiliere legala sa aiba calitate de mediator in situatia data? Stabilirea domiciliului nu poate fi confundata cu incredintarea catre mama? Pensia alimentara cum se va calcula concret avand in vedere ca dupa plata utilitatilor, chiriei si unei rate raman cu un cuantum de 450 ron, reprezentand aproximativ 25% din salariul net? Trecutul mai putin moral al mamei(cu probe desigur) poate influenta cu ceva situatia? Mentionez ca dorinta arzatoare a mamei este de fapt de a se muta cu minora in o tara straina, la actualul ei iubit, eu nefiind dispus sa-i dau acordul pe perioada nedeterminata deoarece ar insemna sa pierd cu totul legatura cu micuta. De o saptamana tot citesc legi si articole si sincer m-am impotmolit. Orice ajutor sau sfat este binevenit. Multumesc anticipat