mediator_comeaga a scris:
Deci, asa cum spuneam, ar fi fost mult mai simplu sa divortati la starea civila, daca ambii soti erau de acord. Terminati intr-o luna, nu in 3.
Completez. Nu va dau dreptate, nu va aflati in aceasta situatie din cauza medierii, pentru ca nu medierea determina termenele legale. Nici nu poate ocoli prevederile legale. Se putea renunta la cererea de divort, pentru a opta pentru divortul pe cale administrativa (la starea civila), insa ati fi pierdut oricum timp pana sa finalizati toata procedura.
In primul rand, s-a depasit cu mult si bine acel termen de 30 de zile in care trebuia sa fie redactata motivarea/pronuntarea/hotararea sau cum se mai numeste bucata aia de hartie de care depind acum.
Daca as fi avut cu cine sa divortez la starea civila, divortam acolo, i-am propus atunci si mi-am asumat si raspunderea pentru toate cheltuielile dar nu a vrut din nesimtire si razbunare. Ca nu am stiut langa cine am trait atata timp nu e vina nimanui, decat a mea.
De terminat in 3 luni nu stiu ce s-ar fi terminat, sau ce ar fi trebuit sa se termine in 3 luni, ca eu cu medierea mea am ajuns la 1 an.
Puteti sa nu-mi dati dreptate din punctul dumneavoastra de vedere pur personal si profesional, eu am precizat ca am o intarziere de 2 luni (adica o amanare) la tot procesul a carei cauza a fost greseala umana produsa de mediatoarea la care am apelat.
In alta ordine de idei, judecatoarea a gasit o greseala minora in tot dosarul ala, un 9 trecut in loc de 8, dar nu si-a amintit de cererea mea din dosar de a mi se inapoia o parte din suma depusa odata cu dosarul care mi s-ar fi cuvenit a fi inapoiata pentru ca am apelat la mediere!
Mai are rost sa imi expun parerea despre tara in care traim si legile dupa care este condusa? Cu prima ocazie ma mut cu totul din tara asta ca e dezastru!
Oricum, doresc sa multumesc tuturor celor care si-au rapit din timpul lor si mi-au raspuns si scuzele de rigoare pentru aciditatea comentariilor dar sunt prea stresata si revoltata de tot!
O zi buna! :)
Moderator: editare mesaje consecutive