avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate Raldum

Activitate Raldum

Răspuns la discuția Renuntare la mostenire
gi-jane2 a scris:

Dvs va mosteniti mama nu pe bunica sau corect spus e ca mama dvs o mosteneste pe bunica, nu dvs. Daca mama dvs e in viata, nu aveti nicio calitate sa solicitati vreun act sa sa dezbateti succesiunea dupa bunica.




Asa este.

Dar daca mama (si unchiul meu) a dat deja renuntare la mostenire (vorbesc strict de casa) pentru fratele meu, eu nu pot face nimic? E inatacabil actul asta acum?
Răspuns la discuția Renuntare la mostenire
Va multumesc pentru mesaje.

Ideea este ca aceste acte s-au facut in deplin secret. Am aflat intamplator de la o persoana neimplicata. Asta este si principala problema care ma irita. Nu cred ca mi le va arata cineva printr-o simpla solicitare. Ce as putea face, in mod legal, pentru a vedea exact ce acte s-au facut? Unde ar trebui sa ma interesez? Nu au trecut 6 luni de la moartea bunicii.
Am si eu o dilema.

Bunicii mei, ambii decedati au avut o casa (in Iasi). Ei au avut 2 copii: pe mama si pe unchiul meu (care nu are copii). Se pare ca in timp ce bunica inca mai traia, mama si unchiul meu au dat renuntare la mostenire (casa) in favoarea fratelui meu (care locuieste acolo, in acea casa). Eu nu am fost anuntata in acest sens. Am aflat doar dupa moartea bunicii de acest lucru. Se poate ataca in vreun fel acest act? Sunt foarte iritata pentru ca acest lucru s-a facut in deplin secret. Daca este vreo cale de atac, imi puteti recomanda un avocat bun (de preferat in Iasi)?