avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate pangeneva

Activitate pangeneva

Am o angajata in domeniu de panificatie, a ramas insarcinata si in prima perioada a sarcinii, de cand a inceput sotul ei sa aiba servici ea refuza sa mai vina la lucru in afara de schimbul de noapte, deoarece nu are cine sa ramane cu primul ei copil de 5 ani peste zi. In acelasi timp nu vrea sa lucreze altceva decat o munca mai usoara fiind insarcinata; am incercat sa o fac sa inteleaga ca in schimbul de noapte nu am cum sa-i dau o sarcina mai usoara si fiind insarcinata nu pot sa o las sa lucreze numai de noapte, faza la care imi scoate din buzunar o scrisoare medicala cu vechime de 2 luni in care scrie ca ea nu are voie sa faca efort.
Am incercat sa ii fac o comunicare sa o anunt legal ca nu pot sa accept ca ea sa mai vina de noapte iar ea a refuzat sa semneze pe confirmarea de primire. l-am trimis ei prin posta cu confirmare de primire iar ea a refuzat sa primeasca comunicatul si confirmarea de primire. Ea zice ca este dreptul ei sa nu semneze actul si refuza sa faca declaratie pe proprie raspundere si la fel refuza sa vina in alt schimb in afara de cel de noapte. Am trimis o scrisoare la cabinetul de medicina muncii pentru evaluarea starii ei, si am trimis la itm o scrisoare in care cer ca ei sa comunica cu ea, dar totul se sparge pe capul meu, cei de la itm au venit la noi si au lasat invitatie sa mergem cu toate actele, incepand de la pontaj pana la programarile de concedii si evaluarile personalului si zilnic ne cheama sa mai ducem cate un act sau altul, dar nimeni nu a zis nimic in legatura cu angajata sau de ce face ce vrea in firma !!
Noi avem circa 20 de angajati si toti au inceput sa faca figuri deoarece au vazut ca ei ii merge figura.
Sunt intr-o situatie unde simt ca toate articolele legii vor fi sparte pe capul nostru si daca noi am procedat legal si in continuare asta facem cu orice legat de codul muncii in vigoare.
Am nevoie de un sfat ca un avocat mi-a zis multe lucruri unde pot sa-i fac ei rau, iar eu nu acolo vreau sa ajung, pentru ca eu nu vreau sa imi fac mie rau.

Multumesc