avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatorului

Am o angajata in domeniu de panificatie, a ramas insarcinata si in prima perioada a sarcinii, de cand a inceput sotul ei sa aiba servici ea refuza sa mai vina la lucru in afara de schimbul de noapte, deoarece nu are cine sa ramane cu primul ei copil de 5 ani peste zi. In acelasi timp nu vrea sa lucreze altceva decat o munca mai usoara fiind insarcinata; am incercat sa o fac sa inteleaga ca in schimbul de noapte nu am cum sa-i dau o sarcina mai usoara si fiind insarcinata nu pot sa o las sa lucreze numai de noapte, faza la care imi scoate din buzunar o scrisoare medicala cu vechime de 2 luni in care scrie ca ea nu are voie sa faca efort.
Am incercat sa ii fac o comunicare sa o anunt legal ca nu pot sa accept ca ea sa mai vina de noapte iar ea a refuzat sa semneze pe confirmarea de primire. l-am trimis ei prin posta cu confirmare de primire iar ea a refuzat sa primeasca comunicatul si confirmarea de primire. Ea zice ca este dreptul ei sa nu semneze actul si refuza sa faca declaratie pe proprie raspundere si la fel refuza sa vina in alt schimb in afara de cel de noapte. Am trimis o scrisoare la cabinetul de medicina muncii pentru evaluarea starii ei, si am trimis la itm o scrisoare in care cer ca ei sa comunica cu ea, dar totul se sparge pe capul meu, cei de la itm au venit la noi si au lasat invitatie sa mergem cu toate actele, incepand de la pontaj pana la programarile de concedii si evaluarile personalului si zilnic ne cheama sa mai ducem cate un act sau altul, dar nimeni nu a zis nimic in legatura cu angajata sau de ce face ce vrea in firma !!
Noi avem circa 20 de angajati si toti au inceput sa faca figuri deoarece au vazut ca ei ii merge figura.
Sunt intr-o situatie unde simt ca toate articolele legii vor fi sparte pe capul nostru si daca noi am procedat legal si in continuare asta facem cu orice legat de codul muncii in vigoare.
Am nevoie de un sfat ca un avocat mi-a zis multe lucruri unde pot sa-i fac ei rau, iar eu nu acolo vreau sa ajung, pentru ca eu nu vreau sa imi fac mie rau.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:31, 5 Aprilie 2014
Sfatuiti angajata sa solicite concediu de risc maternal, asa ar putea avea grija de copilul de 5 ani si de sarcina existenta.

Cititi aici conditiile:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz confirmare sarcina ContSters174971 ContSters174971 buna ziua, scriam zilele trecute ca mi s-a adus la cunostinta de catre angajator faptul ca voi fi concediata, decizia de concediere fiindu-mi trimisa prin ... (vezi toată discuția)
Cand anunti sarcina Laurica28 Laurica28 Nu am anuntat la.locu de munca ca sunt insarcinata. si sefu meu vrea sa ma dea in somaj..eu fiind in concediu.poate face asa ceva??sarcina are 5 luni akum (vezi toată discuția)
Drepturi salariale barrtenders barrtenders As dori sa stiu cum se procedeaza intr-un caz in care angajatorul nu iti plateste drepturile salariale in cazul in care pleci de la o firma ....o sa va ... (vezi toată discuția)