avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters318692

Activitate ContSters318692

Răspuns la discuția Drum, cale acces la proprietate
AVLIL a scris:

Pai mergeti cu actele in mana la acel avocat... actiunea aceea e inutila odata ce aveti deja intabulat dreptul.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Drum, cale acces la proprietate
Si ce insemnatate are "actiune de constituire a servitutii de trecere"?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Drum, cale acces la proprietate
Pentru ca inca sunt confuz in ceea ce priveste raspunsurile pe care le-am primit de la ocpi " accesul este intabulat de catre propietarul x adica eu ca drept se servitute la propietate". Un domn' jurist imi spune ca cine a intabulat primul accesul, il poate folosi, doar in cazul in care vecinul a intabulat si el casa si terenul cu acces la propietate pe aceasta cale de acces. Accesul eu l-am amenajat, pietruit etc. Deci? Multumesc.
Răspuns la discuția Drum, cale acces la proprietate
Calea de acces da exact la aceiasi strada pe care el are deja iesire...
As avea o nelamurire in ceea ce priveste o cale acces la propietate. Detin un teren ,intabulat, in carte funciara este trecut si calea de acces. Am un vecin care are si el casa si teren langa calea de acces. El are accesul prin alta laterala ce da direct la strada, acum doreste sa-si faca un nou acces pe calea ce duce la terenul meu.
In nomenclatorul strazilor nu este dat nici un nume accesului. Mentionez ca atunci cand am intabulat terenul de atunci a devenit "cale acces". Am fost obigat de cei de la ocpi sa iau acceptul de la primarie pentru a mi se acorda drum de servitute plus semnaturi de vecinatate. Calea de acces nu este propietatea mea, este al primariei. Poate vecinul sa foloseasca calea de acces? Daca el are intabulat terenul si casa cu acces direct la strada, mai poate cere inca un acces, cine trebuie sa-i de-a acordul?
Va multumesc.
PS: Mai mentionez ca accesul este ingradit (si inainte de intabulare a fost)