avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum, cale acces la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum, cale acces la proprietate

As avea o nelamurire in ceea ce priveste o cale acces la propietate. Detin un teren ,intabulat, in carte funciara este trecut si calea de acces. Am un vecin care are si el casa si teren langa calea de acces. El are accesul prin alta laterala ce da direct la strada, acum doreste sa-si faca un nou acces pe calea ce duce la terenul meu.
In nomenclatorul strazilor nu este dat nici un nume accesului. Mentionez ca atunci cand am intabulat terenul de atunci a devenit "cale acces". Am fost obigat de cei de la ocpi sa iau acceptul de la primarie pentru a mi se acorda drum de servitute plus semnaturi de vecinatate. Calea de acces nu este propietatea mea, este al primariei. Poate vecinul sa foloseasca calea de acces? Daca el are intabulat terenul si casa cu acces direct la strada, mai poate cere inca un acces, cine trebuie sa-i de-a acordul?
Va multumesc.
PS: Mai mentionez ca accesul este ingradit (si inainte de intabulare a fost)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
ContSters318692, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters318692 , utilizator 19:33, 6 Aprilie 2014
De ce nu ar putea sa deschida o alta cale de acces secundara pe domeniul public, atata timp cat nu va blocheaza dvs. accesul la proprietate? Nu are relevanta ca vecinul mai are deschisa o alta cale de acces, o iesire la o alta strada.Poate in viitor se va deschide o posibilitate si pentru dvs sa iesiti la o alta strada, care acum nu exista. Atunci ce ati face? Ati refuza iesirea aia? Cred ca atata timp cat nu va afecteaza si nu va incalca nici un drept recunoscut de lege, acesta are si el dreptul de a allege ce cale sa foloseasca pentru deservirea proprietatii sale cat mai bine.
Calea de acces da exact la aceiasi strada pe care el are deja iesire...
Fiind în proprietatea (publică sau privată) a localităţii respective, respectiva cale de acces este deschisă tuturor. Nu aveţi un drept exclusiv asupra ei.
As vrea sa inteleg acre e deranjul dv., de ce va opuneti?
Pentru ca inca sunt confuz in ceea ce priveste raspunsurile pe care le-am primit de la ocpi " accesul este intabulat de catre propietarul x adica eu ca drept se servitute la propietate". Un domn' jurist imi spune ca cine a intabulat primul accesul, il poate folosi, doar in cazul in care vecinul a intabulat si el casa si terenul cu acces la propietate pe aceasta cale de acces. Accesul eu l-am amenajat, pietruit etc. Deci? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
ContSters318692, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare teren ce excede titlul de proprietate ada_73 ada_73 Ma confrunt cu urmatoarea situatie; 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , ... (vezi toată discuția)
Actiune intabulare pt teren ce excede titlul de proprietate detinut ada_73 ada_73 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , intabulat in anul 2002 cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)