Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca unica cale de acces de la imobil catre sosea si dinspre sosea catre imobil o poteca de aprox. 3 m latime. Acest drum de acces apartine primariei localitatii unde se afla imobilul. Unul dintre vecini vrea sa-si construiasca in curte, in locul unei parti de gard care acum delimiteaza proprietatea, un garaj, ignorand complet faptul ca o masina parcata pe acel drum de acces blocheaza in totalitate accesul oricarei persoane, ca pieton, la poarta; in plus, nu se poate vorbi de accesul unei alte masini: ambulanta, pompieri etc. De asemenea, este posibil ca, prin construirea garajului, sa fie diminuata si latimea potecii - drum de acces (vecinul darama o parte din gardul pe care il are acum, urmand ca, in acea zona sa fie amplasata usa garajului).
Subliniez ca vecinul in cauza nu este afectat de o blocare a acestui drum de acces (a potecii) intrucat el are acces direct catre strada (practic vecinul are doua cai de acces catre strada: o cale de acces directa, adica poarta principala este la strada, si o cale de acces indirecta prin intermediul acestei poteci de care se folosesc si parintii mei pentru a ajunge la strada).
Este evident ca ceea ce doreste sa faca vecinul parintilor mei este un abuz, intrucat el sustine ca, datorita faptului ca este acolo dinainte de a se muta parintii mei, are dreptul sa faca orice, fara sa conteze ca trebuie sa existe niste raporturi de buna vecinatate, ca sa nu mai vorbim de respectarea legii.
Intrebarea este urmatoarea: in aceste conditii, ce cai legale au parintii mei pentru a nu permite construirea garajului (pentru ca este foarte posibil ca in urma construirii acestui garaj sa se micsoreze latimea drumului de acces) si pentru a nu permite blocarea singurei cai de acces pe care au (practic, daca vecinul decide sa parcheze masina in fata garajului, fara sa o bage in garaj, poarta de acces a imobilului parintilor mei este blocata in intregime)? Ce se poate face intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns:
polloctav , utilizator
07:54, 14 Septembrie 2013