Buna ziua,
Am o fetita de 2 ani si 2 luni, am inceput activitatea la servici cand fetita a implinit 11 luni conform legii si ma gandesc sa mai fac inca un copil.
Am o mare problema in acaesta privinta si anume facptul ca lucrez pe postul de receptioner in ture 24 cu 48 ore si nucred ca o sa rezist dacaraman insarcinata pe acest post.
Stiu de la prima sarcina ca mi-a fost greu desi eram pe postul de operator gestionar, patroanei mele nu i-a convenit deloc acest lucru si pana la aproape 5 luni de sarcina m-a terorizat si nu m-a inteles ca imi este greu. Am fost si la medicina muncii dar nu m-a ajutat cu nimic. Pana la urma doctorul ginecolog mi-a dat concedii medicale pana in luna a 6-a. Am ramas cu aceasta amintire urata si nu stiu cum as putea sa mai fac inca un copil.
M-am gandit sa imi dau demisia dar nu asa vrea sa pierd cei 2 ani de indemnizatie.
As dori sa stiu daca, dupa ce raman insarcinata si plec de la acest loc de munca se poate sa imi platesc darile la stat pentru a avea vechime si continuitate in munca pentru a obtine indemnizatie. Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru ca nu mai vreau sa trec prin ce am trecut cu primul copil?
Va multumesc!
Buna ziua.
Sunt o mamica care a stat in concediu crestere copil 2 ani (de fapt trebuie sa incep serviciu in data de 26.04.2014 deoarece dupa noile reglementari stau si tatii 1 luna cu copilul).
Mentionez ca inainte de a sta in CCC am avut functia de operator date la un hotel iar acum directoarea nu mai are nevoie de mine pe acest post pentru ca nu are activitate si m-a dat pe postul de receptioner. Am facut cerere pentru incepere activitate din data de 25.04.2014 si in aceeasi cerere m-a pus sa scriu si ca doresc sa ma reincadrez pe postul de peceptioner. Decizia inca nu a venit de la cei de la personal. De asemenea mi-a spus ca pentru postul de receptioner salariul este de 900 lei net, cu toate ca inainte aveam 1100 lei net. Va contactez pe dvs. pentru a-mi spune ce as putea sa fac in continuare deoarece mie nu imi convin aceste connditii.
In orice caz vreau sa merg luna mai la servici pentru a nu pierde banii.
Am fost si la ITM sa intreb aceste lucruri dar d-na de acolo mi-a spus ca patronul era obligat sa-mi ofere acelasi post cu aceeiasi bani dupa intoarcerea din ccc.
Vreau sa va mai intreb daca ma intorc cu 1 saptamana mai devreme la servici pot beneficia de stimulent de insertie(500 lei)?
Va multumesc.