Buna ziua. Pentru personalul didactic si de cercetare din sistemul universitar se aplica si alte prevederi decat cele din Codul Muncii pentru stabilirea vechimii in munca pentru anii cu jumatate de norma? Inca nu am primit raspuns de la Resurse Umane cu privire la baza legala folosita, mi s-a spus doar ca se aplica legea data in 2011... Multumesc
Am fost astazi din nou la Resurse Umane cu problema privind vechimea in munca aferenta unui contract de munca de 4 ore/zi. Cu concediul de crestere a copilului, in cele din urma, au cazut de acord ca nu scria nicaieri ca s-ar reduce la jumatate.
La contractul de munca de 4 ore/zi au zis ca s-a dat o lege in 2011 si prin urmare, perioada de dupa 2011 cu 4 ore mi-o considera integral la vechime, iar cea de dinainte mi-o considera tot redusa la jumatate. Stie cineva despre ce lege din 2011 ar putea fi vorba ca sa se faca diferenta la vechimea in munca aferenta CIM 4 ore? Multumesc mult.
Multumesc pentru noul raspuns. Angajatorul nu spune ca nu ar fi CCC vechime in munca, ci ca 1 an CCC=0.5 ani vechime din moment ce contractul de munca anterior intrarii in concediu era semnat pentru 4 ore, de aceea au spus ca imi echivaleaza 4 ani de CCC cu doar 2 ani vechime si prin urmare nu stiu cum as putea proceda. De asemenea, nu este de acord sa imi recunoasca perioada lucrata cu jumatate de norma ca ani intregi, ci tot ca 0,5 din perioada.
Buna seara, multumesc pentru raspuns. Despre ce lege este vorba mai exact? Ce pot face in cazul in care angajatorul nu este de acord cu echivalarea celor 4 ani de CCC cu 4 ani de vechime, ci doar cu 2? Iar in ceea ce priveste perioada lucrata anterior CCC cu 4 ore/zi, mi-au spus ca imi impart numarul de ani lucrati la 2. Este corect ca 3 ani lucrati cu timp partial de 4 ore/zi ar trebui sa fie 3 ani vechime?
Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului 4 ani fara intrerupere (2 nasteri la interval de 2 ani). Inainte de a intra in concediu, aveam contract de munca pentru jumatate de norma. Am revenit la serviciu, mi-am schimbat angajatorul si noul angajator considera ca cei 4 ani de concediu de crestere a copilului sunt echivalati cu doar 2 ani vechime in munca din moment ce contractul anterior intrarii in concediu era de jumatate de norma. Este corect sau 1 an de concediu de crestere a copilului echivaleaza cu 1 an vecime in munca? Multumesc.