avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate razvann22

Activitate razvann22

Buna ziua,

Sotia lucreaza la o companie cu sediul in Ilfov. Este vorba de un job de birou, in domeniul financiar.
Este insarcinata in luna a 4-a si a notificat angajatorul conform legii, cu adeverinta de la medicul de familie.
Problema este ca i se traseaza sarcini suplimentare ignorand starea ei de graviditate.

Un exemplu este ca revenind din concediu de odihna de 9 zile lucratoare, i se cere sa rezolve si toate task-urile care au aparut in perioada respectiva (aproximativ 300 de mailuri de la diversi furnizori, la care trebuie raspuns in parte, desi a avut colegi la birou, si desi cand alti colegi au fost ion concediu a trebuit sa acopere si taskurile lor), in paralel cu cerintele aparute zi de zi si in paralel cu o noua cerinta, de a invata o colega noua.

Desi a sesizat verbal superiorul direct, aceasta continua in a pune presiune pentru rezolvarea tuturor sarcinilor.

Din ce am citit in Codul muncii este interzis sa se ceara ore suplimentare pentu angajati, nu este specificata o situatie ca cea de mai sus.

As dori sa stiu care sunt procedurile legale, si eventual de ce probe ar avea nevoie un avocat pentru a dovedi situatia expusa mai sus.

Multumesc,
Razvan
Tocmai am scapat de o suspendare de permis pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, dar pentru ca eu am avut argumentul meu la care politistul a replicat cu "haideti ca cu asta m-ati bagat in ceata" cred ca ar fi bine sa iesim din ceata (si mai ales el :justcuz:)
Fapta s-a petrecut aici: [ link extern ]
Pe vorbe veneam dinspre Televiziune spre st cel marepe Dorobanti si in la intrare in Pta dorobanti faceam dreapta pentru a intra pe Andrei Muresanu. Semaforul era pe rosu, cu verde intermitent pt la dreapta. Pietonii erau dincolo de benzile de pe sensul meu de mers, 3 la numar.
In asa zisul rond intre Dorobanti si A muresanu am fost oprit pt neacordare de prioritate la pietoni.

I-am replicat, recunosc din auzite.. ca am permis de 15 ani si nu mai stiu, ca e in regula daca pietonii sunt dincolo de axul drumului sau de linia dubla continua.

Replica celui de la rutiera a fost ca "m-ati bagat in ceata cu asta cu duba continua"
In fine, apoi urmatoarea replica, peste 5 min la el la masina a fost ca "haideti ca daca ma luati cu dubla continua"...In final eram convins ca imi suspenda permisul dar nu s-a intamplat asa, am zis eu pt ca nici nenea nu era sigur pe el si si a zis ca alt PV contestat...

Am ajuns acasa si citesc legislatia (ce am gasit pe net):
Articolul 100, Aln 3: (3)Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b)neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

Sa inteleg ca daca sunt pe un drum cu o banda pe fiecare sens si pietonul e pe contrasens, pot sa trec?

2. Masina de politie era oprita in dreptul unui semn cu prirea interzisa inainte si dupa semn cu 50 sau 25 de m, nu mai stiu exact
adica aici: [ link extern ]

au dreptul sa faca asta?

cam astea au fost intrebarile.
Nota 1, in afara legii :D Si pentru ca e vb de litera legii, dar si de spiritul legii, nu stiu care sunt misiunile scrise ale politiei rutiere, dar era vorba de Bucuresti, zi lucratoare cu ploaie, ora 6:45 PM si tu opresti masini in zona aglomerata. Iar sa faci dreapta in state e cu cedeaza in lege, poti sa faci dr pe rosu unde vrei tu, dc te asiguri, sa nu omori pe unu.
Nota 2: Nenea politaiu cand am trecut peste trecere era in discutii cu alt oprit, a ridicat capul abia cand eram langa el si mi-a facut semn sa opresc. Gust amar, baieti la pescuit

Oricum, astept rasp la intrebari, Multumesc :)