avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate MadaDU

Activitate MadaDU

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru cultivarea si comercializarea plantelor, arborilor si arbustilor ornamentali pentru un SRL. Multumesc.
Studentii , pensionarii si cei care cumuleaza din mai multe contracte 1900,00 lei lunar , platesc cas si cass la nivelul salariului de incadrare
Societatea noastra are COD CAEN 6492-ALTE ACTIVITATI DE CREDITARE, este platitor de impozit pe profit, platitor de TVA si isi desfasoara activitatea conform regimului mixt de impozitare al caselor de amanet (avand atat activitati scutite fara drept de deducere cat si activitati taxabile cu drept de deducere).
Practic firma desfasoara activitate de amanet, pentru care incaseaza venituri din comisioane (scutite fara drept de deducere, din punct de vedere al TVA), iar bijuteriile/resturile de bijuterii din aur purtate, care intra in gestiunea societatii (atunci cand expira contractul de amanet) le vinde in magazin (activitate taxabila, din punct de vedere al TVA).
Dupa calculul unei PRORATE de 8% la decembrie 2010, conducerea societatii a decis sa plateasca tot TVA-ul COLECTAT pe care il contabilizeaza, in fiecare luna, si sa nu deduca nimic din TVA DEDUCTIBIL (PRORATA 0).
Unitatea a decis sa livreze catre un client din Olanda o parte dintre aceste bijuterii /resturi de bijuterii din aur provenite din contracte de amanet expirate, si am incheiat in acest sens un Contract de Rafinare cu clientul nostru. Le expediem cu Factura proforma, Aviz de expeditie si Proces verbal de custodie. Clientul nostru primeste bijuteriile, le topeste si asftel rezulta o bucata (sub forma de bara) de material topit, pe care il omogenizeaza si din care extrage o mostra, pe care o analizeaza pentru a afla cat aur/argint (ambele cu titlul de 998 ‰) exista in acest material topit. (Clientul nostru nu extrage aurul fin/argintul fin continut de materialul topit, decat cand acumuleaza 50 kg de aur fin de la toti furnizorii sai, deci nu extrage aurul/argintul fin si nici nu il toarna in forma de lingou in momentul in care ne plateste noua contravaloarea aurului/argintului cu titlul de 998 ‰). Astfel clientul nostru emite un document (Recycling Factuur) in care este specificat: cantitatea de bijuterii primita, cat aur fin cu titlul de 998 ‰ si cat argint fin cu titlul de 998 ‰ contine materialul topit si cat ne costa serviciile de analiza si de topire/omogenizare. Ne factureaza serviciile de analiza si topire/omogenizare a bijuteriilor livrate (achizitie intracomunitara de servicii pentru noi). Ne pastreaza argintul fin si aurul fin in conturi de metale pretioase aflate la ei, iar la cererea noastra ne plateste cantitatea ceruta de aur fin/argint fin. Noi incasam diferenta dintre contravaloarea aurului si argintului cu titlul de 998 ‰ din materialul topit si serviciul de analiza si de topire/omogenizare achizitionat de noi de la ei. Astfel noi trebuie sa intocmim factura pentru contravaloarea aurului fin/argintului fin aflat in materialul topit .
Am dori sa ne precizati :
care este documentatia necesara justificarii scutirii de TVA;
care dintre articolele: 143 alin 2 sau 152 indice 3 se aplica vanzarii aur si argint cu tilul de 998 ‰ ;
unde se declara vanzarea aurului si argintului cu titlul de 998 ‰ in decontul TVA lunar si daca se inscrie in Declaratia 390 VIES.