avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_cernea

Activitate ioana_cernea

Multumesc pentru ajutor
Multumesc...citisem si eu prevederile din codul *fiscal (am gresit...am scris mai repede decat am gandit)...dar...daca domiciliul nu este si proprietate se aplica in aceeasi ordine majorarile?

"Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; (celei banuiesc ca se refera la proprietatea de la adresa de domiciliu, nu? Si daca nu exista proprietate pe domiciliu?!)
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;"

Imi cer scuze ca fac analiza pe text...dar n-as vrea sa platesc aiurea niste bani...

Ca exemplu, daca as locui intr-un oras cu chirie, si as avea in proprietate in alt oras 2 apartamente, platesc 65% majorare la primul dobandit si 150% majorare la al doilea, sau doar 65% majorare la al doilea?

Multumesc!
Buna ziua!
Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit pentru prima/a doua locuinta in afara celei de domiciliu? Se considera a fi 2 locuinte in afara celei de domiciliu si se majoreaza pentru ambele impozitul sau doar pentru una dintre ele?
Multumesc!