avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate Nagy2000

Activitate Nagy2000

Răspuns la discuția Teren retrocedat
Va mulțumesc foarte mult pt. raspuns.. Va doresc seară plăcutā pe mai departe..

Răspuns la discuția Teren retrocedat
Mulțumesc foarte frumos dle. avocat, pt. raspuns.. Pe întrebarea mea privind legea 10. 2001 nu puteți să îmi dați un răspuns, vă rog frumos? Scuze că vă deranjez..


Bună ziua,.. In anul 2013,eu si mătușa mea, am depus cerere de retrocedare a unui teren de 5 ha, luat abuziv de comunisti de la bunicii mei. In acel an am primit înapoi acel teren, cu titlul de proprietate pe numele bunicii (decedata in 2005) Mai sunt si alți mostenitori, care nu s-au interesat de acest teren, nu au depus cerere, în tot anul 2013.. Întrebarea mea este că e adevărat ce spune legea 102001,cum că " de cotele mostenitorilor, care nu au depus cerere in termen, profitã ceilalți mostenitori?" Si ce înseamnă asta mai precis? Și as vrea să vă întreb dacă eu și mătușa Putem vinde terenul? Trebuie dezbătut succesiunea prima dată? Mulțumesc anticipat pentru raspuns..
Buna ziua.. Bunica a cerut retrocedarea unui teren colectivizat, dar in 2005 a decedat si până atunci nu a primit inapoi terenul.. Eu si mătușa am continuat demersurile pt. a primi inapoi acel teren si in 2013 am primit inapoi acel teren.. Întrebarea mea este dacă putem să vindem acel teren daca mai există alți moștenitori.? Este adevărat ce spune legea 10din2001, că :"de cotele mostenitorilor, care nu au urmat procedurile de la capitolul 3, profita ceilalți moștenitori ai persoanei indreptatite? "
Răspuns la discuția Mostenire, succesiune nedezbatuta
va multumesc pt.raspuns.Problema este, ca eu m-am oferit deja, sa dezbatem mostenirea dupa bunica, sa ne unim si sa platim cu totii, cat ne-ar costa dezbaterea acelei mosteniri,pt.ca eu nu dispun de toata suma doar singura ,dar fiecare se retrage. ca pe ei asta nu ii intereseaza,rudele doar imi tot trimit mesaje ,ca eu sa dezbat mostenirea si lor sa le dau partea...nu stiu ce e de facut,caci eu nu am atitia bani sa dezbat singura mostenirea si dupa bunica si dupa tatal meu.As vrea sa intreb ca in cazul ca cineva mosteneste ceva si nu are bani sa faca dezbaterea mostenirii,ca de exemplu cazul meu,deci nu vom putea vinde niciodata casa daca nu avem bani pt.dezbaterea mostenirii?Multumesc anticipat pt.raspuns daca stie cineva ce e de facut in asemenea cazuri.
Buna,va scriu situatia mea scurt,va rog frumos sa raspunda, cine stie raspunsul.Bunica a decedat in 2005,a lasat mostenire o casa mica de 40mp,si 4 arii de teren,Avand 4 copii ,trebuia facuta dezbaterea mostenirii,dar nici un copil de al bunicii nu a facut-o,pe motiv, ca nu au bani,Tatal meu atunci s-a inteles cu ei. ca le da surorilor lui cate 500 euro,intr-u cat casa cea mica era distrusa,veche de vreo 80 de ani,si a reconstruit casa mica ,a pus alt acoperis,a schimbat instalatia electrica,a bagat apa in casa a izolat-o,deci a refacut-o sa arate locuibil,si cum stia ca surorilor lui a dat bani .tatal meu si- a construit o casa cu mansarda chiar langa casa mica a bunicii.Din 2005 el s-a ocupat de tot ,a platit impozit,curent..etc.Problema e ca ,cu surori s-a inteles atunci, ca le plateste acei 500 de euro cu conditia, ca numai au pretentii,ele au fost de acord ,au luat banii,dar nu au facut acte ,caci din pacate tatal meu a avut incredere in ele,Insa tatal meu nu a facut dezbaterea mostenirii dupa mama lui,stand linistit ,ca el a platit surorilor pt.partea lor,si din pacate tatal meu a decedat in 2012 si am ramas 3 copii ai lui sa dezbatem mostenirea,dar nu avem banii necesari,unul dintre frati s-a mutat in casa tatalui nostru,am fost si la notar pt.acceptarea mostenirii, sa semnam,dar problema este, ca acum ca a murit tatal nostru surorile tatalui incep sa ceara partea lor dupa bunica..Una dintre surorile tatalui nostru a decedat mai repede ca tatal nostru,si cand a fost dat acei 500 de euro,la aceea sora decedata avand 3 copii,acei copiii au primit cei 500 de euro,dar acte nu s-au facut.Acesti verisori ai mei acum ma tot ataca ca eu sa le dau cheia de la casa,sa le dau partea,caci ei nu au primit destui bani de la tatal nostru,dar interesant e ca atunci cand le-a dat tatal nostru banii,atunci nu au avut nicio obiectie,atunci le-a fost destul,acum insa ma ataca pe mine si fratii mei,ca lor le mai trebuie bani.Mentionez ,ca din 2005,de cand a decedat bunica rudele tatalui meu nu au facut niciuna acceptarea mostenirii,nici nu s-au ocupat niciodata de gradina sau de casa,cum v-am spus tata a renovat totul acolo.Problema e ca terenul si casa mica e pe numele bunicii,iar autorizatia de constructie pe casa mare,ce a construit tata e pe numele bunicii si al tatalui meu.Rudele vin acum ca le trebuie partea,dupa ce tatal meu le-a dat bani in 2005,ele au fost de acord,tata a renovat totul acolo,a construit o casa noua,iar rudele vor sa impartim si casa cea noua,degeaba si in acea casa doar tatal meu a bagat bani,Va rog mult sa-mi spuneti au dreptul rudele tatalui meu sa faca aceste lucruri?Si ce este de facut in aceasta situatie?Va multumesc anticipat.