Multumesc de raspuns.
Contractul de la ultimul loc de munca a fost desfacut cu data de 7.04.2014, din cauza inchiderii punctului de lucru. Ma intereseaza sa aflu daca are vreo importanta cotizatia la somaj pentru sumele recuperate in instanta din perioada lucrata in invatamant (2009-2010). Cotizatiile respective, dupa cum am mentionat, au fost platite in transe trimestriale in decursul ultimilor 2 ani. Un functionar m-a indemnat sa aduc Anexa 26 pentru somaj (cotizatia pentru ultimile 12 luni) si de la scolile unde am lucrat, tocmai din cauza sumelor care apar la ei in sistem. Astazi, un altul mi-a spus ca nu se tine cont de ele.
Eu din lege inteleg ca si cotizatiile pentru sumele recuperate ar trebui luate in calcul, din moment ce acestea au fost virate in ultimii 2 ani.
Gresesc?
Buna ziua,
As avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu dreptul la somaj. In cursul anului 2013 am lucrat cu norma intreaga la o societate comerciala de la sfarsitul lui ianuarie pana la sfarsitul lui octombrie (cumulat 9 luni 1/2); apoi, din noiembrie am lucrat pana la sfarsitul lui martie cu jumatate de norma. In afara de aceste luni lucrate, in perioada 2012-2014 am primit drepturile salariale castigate in instanta (profesor), pentru care au fost platite si cotizatiile la somaj.
Astazi cand am vrut sa depun dosarul mi s-a spus ca nu ma incadrez in conditiile legii pentru a primi indemnizatia (respectiv 12 luni cotizate in ultimii 2 ani), deoarece contributiile virate de la scoli nu pot fi luate in considerare, eu neactivand efectiv la catedra in acesti ani.
Mentionez ca pe desfasuratorul cu perioada cotizata, printat de respectivul angajat figurez cu 1,6 ani cotizati in ultimele 24 de luni. Eu pe cine sa cred? Am sau nu dreptul la somaj?