avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ry11

Activitate ry11

Am uitat sa prcizez ca apartamentul a fost inchriat gol, chriasii mobilandu-l si utilandu-l, facand si unele reparatii necesare in momentul cand au intrat in casa (chiuveta, calorifer, intrerupatoare, becuri, prize). De fapt chriasii au intrat in casa o data cu mama noului propietar. Pentru ca acest apartament a fost cumparat de proprietarul actual, acesta a plecat din tara iar in baza unei procuri mama lui a intrat in posesia apartamentului de la fostul proprietar.
Contractul are denumirea de "Contract de intermediere pentru inchiriere pe baza de comision".
In contract, la "Durata contractului" scrie: "durata contractului de inchiriere este de 5 ani, incepand cu data incheierii contractului, putand fi modificata prin acordul partilor.
Da, asta stim, dar nu asta era ideea. Pot fi aruncati pur si simplu in strada dupa expirarea acelui termen de 10 zile? Si care e procedura, vine proprietarul si ii scoate afara sau cu politia?
Este normal sa se poata faca evacuarea, chiriasii nu sunt de rea credinta...nu vor sa stea in mod abuziv. Dar in acest moment se simt nedreptatiti, dupa 8 ani in care totul a decurs civilizat fara nici un fel de problema. Plus ca nu au nici unde sa se duca, totul a venit pe nepusa masa cum s-ar zice.
In cat timp se poate face evacuarea?
Conractul a fost unul standard, prin agentie, insa este expirat de la inceputul lui 2013, plus ca nu a fost inregistrat la administratia fiscala.
Buna ziua!
In speranta ca cineva ma va putea sfatui o sa incerc sa enunt problema cu cat mai multe detalii.
Este vorba despre un apartament inchiriat, la inceput cu contract de inchiriere, la momentul actual contractul este expirat de mai bine de 1 an, insa la expirarea contractului proprietarul nu a anuntat chiriasii ca nu mai doreste sa inchirieze...pur si simplu s-a continuat pe incredere. Trebuie mentionat: chiriasii locuiesc in apartament de peste 8 ani, cu contract de inchiriere facut prin agentie imobiliara,insa nefiind inregistrat si la fisc. Primul contract a fost pe perioada de 1 an, apoi prelungit pt inca 1 an (cand a fost crescuta chiria,chiriasii fiind de acord), dupa expirare incheindu-se contract pe 5 ani, contract ce a expirat de mai bine de 1 an. In tot acest timp chiriasii au platit chiria lunar, fara sa aiba restante, inclusiv intretinerea la asociatie fiind platita la termen, pana acum 1 an. In acest moment la asociatie este cumulata o datorie de aprox. 4000 lei, pe care chiriasii spun ca o vor achita insa, momentan nu au de unde neavand loc de munca.
Inchirierea nu a fost facuta direct cu proprietarul acesta fiind plecat in strainatate, ci cu mama acestuia,ea avand procura de la proprietar.
Acum a venit proprietarul in tara si le cere chiriasilor sa plece, pe motiv ca nu accepta sa fie datorii la asociatie si ca in termen de 10 zile sa achite ori sa elibereze apartamentul.
Inrebarile mele ar fi:
1. in cazul in care chiriasii nu pot plati aceasta suma in acest termen ce se poate intampla?
2. si chiar daca o achita pot fi dati afara? (proprietarul sustinand ca se gandeste sa vanda sau sa inchirieze altcuiva)
3. care este procedura prin care chiriasii pot fi evacuati?
Răspuns la discuția Mostenire
Si pentru recuperarea sumei de bani, ce demersuri trebuie facute? Banuiesc, ca trebuie deschisa succesiunea. Care sunt pasii pentru a deschide succesiunea si ce acte sunt necesare? Trebuie sa mentionez ca fratele care a ridicat banii are domiciliul in strainatate si nu cred ca va vrea sa vina la dezbaterea succesiunii.
Răspuns la discuția Mostenire
Sunt de acord cu dumneavoastra, insa nu este vorba de suma de bani, cat de moralitate. Si mai ales ca cel care a ridicat banii a acuzat unul dintre frati ca a sustras canetul de cec. In final dovedindu-se ca tot el a ascuns acel carnet tocmai pentru a ridica banii si a nu-i impartii. Si tot el acum cere sa dovedim ca a luat banii...nu considera ca trebuie sa ii imparta nici macar mamei.
Răspuns la discuția Mostenire
Nu numai ca a lichidat banii din acel cont, dar a si inchis contul respectiv crezand ca astfel nu se va afla ca a luat banii. De aceea ne intereseaza daca se poate incadra ca infratiune.
Discuție Mostenire
Buna ziua,
Tatal decedat de un an, sotia in viata si 3 frati, nu s-a deschis succesiunea. Este vorba de un cont la cec, beneficiarul contului (tatal) decedat, unul din frati fiind trecut ca imputernicit. Dupa decesul tatalui nu s-a mai gasit carnetul de cec, fratele imputernicit pe carnetul de cec sustinand ca nu stie unde se afla acesta. Acum dupa un an de la decesul tatalui afland ca acei bani de la cec au fost ridicati de fratele imputernicit. Ce se poate face? Avea dreptul sa mai ridice acei bani daca tatal a decedat? Din cate stiu imputernicirea era doar pe timpul vietii titularului de cont. Este vorba despre vreo infractiune comisa de cel ce a ridicat banii? Din moment ce el a si ascuns fata de mama si ceilati doi frati ca a ridicat banii, sustinand ca nu mai exista carnetul de cec. Mentionez ca fratele care a ridicat banii considera ca i se cuveneau acei bani, din moment ce a fost trecut ca imputernicit si nu doreste sa ii imparta conform legii. Ce pot face ceilalti mostenitori?
Va multumesc!