Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie de crestere a copilului. Intentionez sa iau dividente in 2016 aferente anului 2015. Din cate am inteles pe durata indemnizatiei nu am voie sa am venituri. Intrebarile mele sunt: incasarea dividendelor se considera venit care afecteaza acordarea indemnizatiei sau nu? Pot sa ma trezesc ca trebuie sa returnez indemnizatia pentru ca am avut venituri din dividende? Pot sa solicit un punct de vedere legal la Agentia pentru Prestatii Sociale sau nu este nevoie?
Ma puteti ajuta cu calculul concediului de maternitate?
S-a schimbat cumva legislatia in ultimii ani?
Eu urmeaza sa nasc in mai 2014 si am intrat in concediu medical de la jumatatea lui martie.
Tot anul 2013 am avut un PFA si in plus am fost angajata pe firma cu 2 ore.
Media veniturilor pe 2013 ptr pfa fiind aprox 4100, iar pe firma erau aprox. 200 lei.
Din ianuarie nu am mai fost angajata pe firma si am platit in plus pensii pentru pfa, suma veniturilor pana la intrarea in concediu medical (pe data de 17. martie) fiind de 10045 (am platit pensii la salariu minim).
Cei 0,85% i-am platit incepand din ianuarie pentru veniturile din pfa.
In aceste conditii bebeficiez de concediu medical? Imi puteti spune cum se calculeaza acest concediu ? Am citit mai sus si am inteles cum se calculeaza, dar nu stiu care sunt veniturile care se iau in considerare pentru calcul.
In plus, cand am fost la ei prin octombrie noiembrie anul trecut, mi-au spus ca nu se mai iau in considerare veniturile din PFA daca esti si angajat pe firma. S-a omdificat cumva legistatia in acest sens ?
Inteleg ca se iau in considerare veniturile din pfa de la inceputul lunii (10045), iar pe anul trecut numai ce a fost pe firma?
Multumesc anticipat.