avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie de crestere a copilului. Intentionez sa iau dividente in 2016 aferente anului 2015. Din cate am inteles pe durata indemnizatiei nu am voie sa am venituri. Intrebarile mele sunt: incasarea dividendelor se considera venit care afecteaza acordarea indemnizatiei sau nu? Pot sa ma trezesc ca trebuie sa returnez indemnizatia pentru ca am avut venituri din dividende? Pot sa solicit un punct de vedere legal la Agentia pentru Prestatii Sociale sau nu este nevoie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 10 Decembrie 2015
1. Puteti incasa dividende pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece acestea nu sunt asimilate veniturilor din salarii ci venituri din investitii.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - dividende m_andreea m_andreea Buna ziua, As vrea sa stiu daca dividentele se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Multumesc. (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere a copilului laura83 laura83 buna ziua, va rog daca puteti sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de ccc in conditiile in care a lucrat 8 luni anterioare nasterii copilului si ... (vezi toată discuția)