avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelau1986

Activitate mihaelau1986

Buna ziua,

Eu si sotul meu intentionam sa achizitionam de la mama mea o cladire prin programul Prima Casa.
Cladirea pe care dorim s-o achizitionam are cadastru ,intabulare,RLVEU,Certificat energetic.

Istoricul cladirii pe scurt:
*mama a achizitionat in 2004 cu contract de vanzare cumparare un teren arabil intravilan de 1000.20 mp;
*in 2008-~2012 obtine autorizatie de constructie ,certificat de urbanism ,proces verbal de receptie pentru cladirea care-i ramane in proprietate
*in 2009-2014 obtine autorizatie de constructie,certificat de urbanism,proces verbal de receptie pentru cladirea pe care o vom achizitiona

In momentul de fata,am contractat un expert pentru intocmirea documentatiei tehnice necesare dezmembrarii terenului,iar mai apoi ne vom ocupa si de partea juridica a dezmembarrii.

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu ca proprietarul sa aiba cadastru si intabulare pentru cladirea care-i ramane in propritate sau daca vom intampina probleme in relatia cu banca/evaluatorul.Mentionez ca am primit refuzul unui notar pentru intocmirea dezmembarrii si antecontractului din cauza acestui motiv.

Multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Inchidere PFA
multumesc foarte mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Inchidere PFA
Buna ziua,

La incetarea PFA ART.48 din Norme CF

:"În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.

În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut."

Se refera la patrimoniu (drepturile si obligatiile) din Registru inventar 14-1-2 (inventariere) sau la bunurile din Registru inventar 14-1-2 /a unde (in cazul meu )am doar obiectele de inventar date in folosinta??

Multumesc foarte mult.Orice raspuns imi este de folos!
Cu stima.