avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate winrar

Activitate winrar

Cum se inregistreaza in contabilitate un bon de benzina din UE fara CUI ul societatii mele pe el (pt o firma care are ca obiect de activitate servicii de transport marfa) Am voie sa deduc TVA avand in vedere ca legislatia din Romania prevede ca pt un bon fiscal fara CUI TVA u este nedeductibil ,iar in cazul in care bonul are CUI valoarea bonului nu trebuie sa depaseasca echivalentul in lei a 100 de euro?
Răspuns la discuția Furnizori neplatitori de tva
Pentru perioada 01.03.2012-31.07.2012 firma CLIENT a dedus corect TVA, de la 01.08.2012 nu mai are voie sa deduca TVA .Inainte de iregistrarea in contabilitatea a facturilor trebuia verficat furnizorul pe Ministerul de finante,iar in opinia mea este bine si o listare la momentul respectiv ,ca mijloc de proba la o viitoare inspectie fiscala.In cocluzie firma CLIENT datoreaza majorari si penalitati incepand cu luna august pana in prezent.
Răspuns la discuția Depunere decl 100 impozit profit
D100 se depune pe 0.
Răspuns la discuția Plata TVA
O livrare intracomunitara este o livrare in care bunul pleaca dintr-un stat membru si ajunge in alt stat membru.Desi din pct. de vedere comercial vorbim de o singura tranzactie intre un vanzator si un cumparator, din pct. de vedere al TVA tranzactia comerciala se sparge in 2 operatiuni:
a) vanzatorul realizeaza o livrare intracomunitara cu locul in statul de unde pleaca bunul
b) cumparatorul realizeaza o achizitie intracomunitara cu locul in statul in care ajung bunurile.
Livrarea intracomunitara este SCUTITA daca se indeplinesc cumulativ 2 conditii:
-exista document de transport(CMR)
-cumparatorul transmite vanzatorului un cod de TVA valid din alt stat membru decat cel din care pleaca bunurile.(Factura fara TVA)
In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de mai sus (Factura se face cu TVA)