avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare bonuri de benzina din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare bonuri de benzina din UE

Cum se inregistreaza in contabilitate un bon de benzina din UE fara CUI ul societatii mele pe el (pt o firma care are ca obiect de activitate servicii de transport marfa) Am voie sa deduc TVA avand in vedere ca legislatia din Romania prevede ca pt un bon fiscal fara CUI TVA u este nedeductibil ,iar in cazul in care bonul are CUI valoarea bonului nu trebuie sa depaseasca echivalentul in lei a 100 de euro?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:37, 27 Aprilie 2014
Buna seara,

Nu se deduce TVA, se ramburseaza prin declaratia 318.
Recuperarea TVA se face conform solicitarii reglementarilor din Directiva CEE nr. 9 din 12 februarie 2008 de stabilire a normelor detaliate privind rambursarea taxei pe valoare adaugata, prevazuta in Directiva 2006/112/CE, catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru decat statul membru de rambursare.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri externe genni genni Buna ziua, lucrez la o firma de prestari servicii si am primit de la un angajat bonuri cu valoare de 300 euro. Bonul nu are trecut pe el codul fiscal al firmei ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)