avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri externe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri externe

Buna ziua, lucrez la o firma de prestari servicii si am primit de la un angajat bonuri cu valoare de 300 euro. Bonul nu are trecut pe el codul fiscal al firmei mele. Il pot inregistra ca si cheltuiala? Angajatul a spus ca nu a primit factura ci doar acest bon.TVA-ul il pot recupera in acest caz prin formularul D318?
Cel mai recent răspuns: genni , utilizator 09:45, 21 Februarie 2014
Buna ziua,

Haideti ca incerc eu:

Bonurile externe se pot inregistra in contabilitate pe baza de decont de cheltuieli.

În cazul în care cererea de rambursare vizează o perioadă de rambursare mai mică de un an calendaristic, dar mai mare de trei luni, cuantumul TVA pentru care se solicită o rambursare
nu poate fi mai mic de 400 EUR sau echivalentul acestuia în monedă națională.

Respect,
Dan Preda.
Multumesc, clar ca le inreg. pe baza de decont.. 6022 sau 635...depinde de cheltuiala = 542.....insa pot inregistra bonurile astea pe cheltuieli daca nu au codul fiscal si sunt mai mari de 150 euro? TVA-ul il pot deduce? si cum inreg. TVA-ul?
Nu stiu daca stiu bine dar eu cred ca pot solicita rambursare de TVA doar pt. bonurile ce au valoare mai mare de 150 euro si au codul fiscl al firmei mele pe ele. E adevarat?
genni a scris:

insa pot inregistra bonurile astea pe cheltuieli daca nu au codul fiscal si sunt mai mari de 150 euro?


Buna ziua,

Bonurile trebuie obligatoriu sa aiba cod fiscal. Dvs, pe spatele bonurilor trebuie sa inscrieti denumirea firmei, codul de TVA, numarul auto. Acestea sunt esentiale, pentru ca o sa trebuiasca sa le scanati fata-verso, cand intocmiti cererea 318.

Asa cum spuneam mai sus, in cazul in care cererea de rambursare vizeaza o perioada de rambursare mai mica de un an calendaristic, dar mai mare de trei luni, cuantumul TVA pentru care se solicita o rambursare nu poate fi mai mic de 400 de euro sau echivalentul acestuia in lei.
Daca este vorba despre un an calendaristic, cuantumul TVA, nu poate fii mai mic de 50 de euro sau echivalent in lei.

Vorbim de cuantum, nu de valoare TVA individuala.

Respect,
Dan Preda.
1-OK....e clar ...intrebarea e in cazul in care am bon cu val. mai mare de 150 euro....in acest caz. pt. acest bon imi pot deduce TVA?...acest bon poate fi inclus in D 318?
2- Cum iregistrez TVA-ul pt. bonurile externe?
3- am doar o factura pt. Slovenia...pot face D 318 doar pt. aceasta factura? e pt. anul 2013 si alta nu mai am.
ok...vad ca nu se intelege...sunt doua intrebari: una legata de declaratia 318 si una de inregistrarea in contabilitate.
1- Cu D 318 inteleg dar intrebarea e daca am nevoie de factura pt. val. mai mare de 150 euro (soferii mi-au adus doar bonuri, nu facturi)
2- am un bon cu val 300 euro cum il inregistrez in contabilitate? Mentionez ca nu este scris CUI-ul firmei mele pe el. In acest caz imi pot deduce TVA-ul?
3- care e nota contabila pt. o factura externa pt. motorina de 120 euro ( din care 20 euro TVA)?

Alte discuții în legătură

Inregistrare bonuri de benzina din ue winrar winrar Cum se inregistreaza in contabilitate un bon de benzina din UE fara CUI ul societatii mele pe el (pt o firma care are ca obiect de activitate servicii de ... (vezi toată discuția)
Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal+nir ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, daca se face NIR+bon consum la un bon fiscal cu CUI. la combustibil este in regula? sau se face mai bine un decont de cheltuieli? Programul de ... (vezi toată discuția)