avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal+NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal+NIR

Buna ziua,
daca se face NIR+bon consum la un bon fiscal cu CUI. la combustibil este in regula? sau se face mai bine un decont de cheltuieli? Programul de conta imi face automat la 6022 NIR+BC avand ca document insotitor bonul fiscal. Pot considera cheltuiala deductibila atunci?
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 12:28, 26 Noiembrie 2013
Nu faceti nir-uri la bonurile fiscale de cumparare combustibil. Doar daca cumparati cantitati foarte mari si va da factura.
Cred ca depindede program. E gresit daca fac NIR?? Eu daca nu fac NIR pentru bonuri fiscale ( ce contin CUI bineinteles) nu imi duce tva-ul in jurnal. Si fac 6022=401 si 401=5311. La NIR am obtiunea sa alec bon fiscal pentru a nu il duce in declaratia 394. E OK?
Si la mine asa imi face programul de contabilitate iar programatorul mi-a zis ca asa a cerut contabilul cu care lucreaza. introducem in casa bonul fiscal cu CUI desigur (pot sa aleg sa-mi apara in 394 si tva 50% , 100% sau 0% deducere) contul de cheltuiala (deci doar cheltuiala) 6022 si imi face automat o nota de intrare receptie mica+ bon de consum atasat avand ca document insotitor bonul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centralizator bonuri motorina jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! Avand in vedere Opanaf 2986/2013 referitor la nedeclararea bonurilor fiscale in declaratia 394 , pt o firma de taxi platitoare de TVA care ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Contul 604 sheyda sheyda Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)