avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contul 604
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contul 604

Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:23, 18 Noiembrie 2011
Nu , daca cheltuiala cu combustibilul este deductibila, aceasta se inregistreaza in cont 6022.
Combustibilul il inregistrati
%=401
3022
4426

Repet inca o data, daca va incadrati la exceptiile mentionate in Codul Fiscal. Daca nu, inregistrati pe cheltuieli nedeductibile si nu deduceti nici TVA.
Din cate stiu eu benzina/motorina se inregistreaza in 3022 "Combustibili" pe baza bonului fiscal. Ulterior se da in consum prin Bon de Consum si apare nota contabila 6022 "Cheltuieli privind combustibilul" = 3022 "Combustibili". La bonul fiscal se intocmeste NIR. La fel si in cazul facturii, dar bonul este suficient.
@veratiti Atunci cand alimentati direct la pompa nu mai folositi contul 3022 deoarece combustibilul nu intra in gestiunea firmei ci...direct in rezervor.
Contul 3022 se foloseste foarte adevarat atunci cand aprovizionarea se face de catre firma si se descarca gestiunea pe masura consumului.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Simona, nu-i bine sa dam exemplu activitatea noastra, dar iti spun din experienta personala, ca pe mine m-au pus cei de la control sa fac NIR pentru combustibilul alimentat de la pompa. De aceea am dat raspunsul. :)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc, noi achizitionam separat ptr utilaje si direct din pompa in rezervor pt auto...

Alte discuții în legătură

Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)