Nu , daca cheltuiala cu combustibilul este deductibila, aceasta se inregistreaza in cont 6022.
Combustibilul il inregistrati
%=401
3022
4426
Repet inca o data, daca va incadrati la exceptiile mentionate in Codul Fiscal. Daca nu, inregistrati pe cheltuieli nedeductibile si nu deduceti nici TVA.
Din cate stiu eu benzina/motorina se inregistreaza in 3022 "Combustibili" pe baza bonului fiscal. Ulterior se da in consum prin Bon de Consum si apare nota contabila 6022 "Cheltuieli privind combustibilul" = 3022 "Combustibili". La bonul fiscal se intocmeste NIR. La fel si in cazul facturii, dar bonul este suficient.
@veratiti Atunci cand alimentati direct la pompa nu mai folositi contul 3022 deoarece combustibilul nu intra in gestiunea firmei ci...direct in rezervor.
Contul 3022 se foloseste foarte adevarat atunci cand aprovizionarea se face de catre firma si se descarca gestiunea pe masura consumului.
Simona, nu-i bine sa dam exemplu activitatea noastra, dar iti spun din experienta personala, ca pe mine m-au pus cei de la control sa fac NIR pentru combustibilul alimentat de la pompa. De aceea am dat raspunsul. :)
Multumesc, noi achizitionam separat ptr utilaje si direct din pompa in rezervor pt auto...
Alte discuții în legătură
Combustibil
luciapap
Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022?
Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)