avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contul 604
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contul 604

Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:23, 18 Noiembrie 2011
Nu numai la nivel de AF locala. Eu sunt din Ploiesti si aici dintotdeauna am facut nir la bonurile de benzina, cand au venit in control in octombrie 2010 au zis ca e ok, au avut o unica obiectie: la 30/31 ale lunii trebuie sa nu facem bon de consum (a se ciiti "nu trecem pe cheltuieli in luna respectiva"), facem abia cu 01 luna urmatoare.....Caz concret. Deci eu in continuare fac NIR si bon de consum la toate bonurile de benzina.
Eu sincer, consider cea mai mare prostie sa se intocmeasca nir si Bc la combustibilul alimentat la pompa.
Consider ca nir se face la ceva ce se poate "numara" si se pot constata diferente. Adica eu contabil, fac nir la un combustibil alimentat de sofer (poate jumatate l-a dat pe jos) si bon de consum ulterior achizitiei si chiar folosirii lui. Cum fac nir-ul in cazul unei deplasari: atunci cind se intoarce din delegatie (moment in care combustibilul este deja consumat)?

In mod normal nir-ul se face inainte de vinzare sau darea efectiva in consum.
In postarea lui Simonaoprica nu regasesc alimentarea de la pompa in niciuna din situatiile in care este necesar sa se intocmeasca Nir-ul.
Ca sa nu mai vorbim ca bunurile pt care s-a facut receptie trebuie depozitate undeva. Rezervorul unei masini este un loc de depozitare?

Nu zic ca in practica inspectorii fiscului si cei de la garda nu cer asa ceva. Trebuie ca noi sa invatam sa ne aparam ideile si principiile, sa-i combatem atunci cind au un "exces de zel". Nicidecum nu trebuie sa facem ceva numai pentru ca asa zic ei.
In rest fiecare contabil trebuie sa procedeze cum crede de cuviinta si asa cum intelege el sa aplice regulile contabilitatii si sa-si asume consecintele.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)