avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contul 604
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contul 604

Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:23, 18 Noiembrie 2011
E o intreaga discutie legata de aceasta problema , a NIR-ului la combustibilul utilizat . NIR -ul este intocmit de un gestionar.Care este cantitatea pe care o va trece in NIR ? Cea din actul de cumparare ? Nu mai exista , pentru ca de la punctul de alimentare pana la sediul firmei deja este consumata o cantitate .Poate NIR pentru combustibilul achizitionat in butoaie, bidoane,care se distribuie ulterior soferilor.

@cateldestept asa este, insa asa se practica. Am scris mai sus ca nici eu nu faceam NIR si ...nu ma mai repet cu restul. :sorry:
Eram convinsa ca din "patanie" ai postat,dar sincer mie mi se pare ilogic sa fac nir la motorina alimentata la pompa.
Din definitia nir-ului
Se foloseste ca document distinct de receptie in cazul: a) bunurilor materiale cuprinse intr-o factura sau aviz de insotire a marfii, care fac parte din gestiuni diferite; b) bunurilor materiale primite spre prelucrare, in custodie sau in pastrare; c) bunurilor materiale procurate de la persoane fizice; d) bunurilor materiale care sosesc neinsotite de documente de livrare; e) bunurilor materiale care prezinta diferente la receptie; f) marfurilor intrate in gestiunile la care evidenta se tine la pret de vanzare cu amanuntul sau en gros.
Eu cred ca au facut exces de zel inspectorii.
Culmea este ca acest fapt s-a intamplat in 2008, iar in 2011 cand au venit iar in control, de data aceasta altii, mi-au spus ca s-a procedat corect cu intocmirea NiR-ului pentru combustibilul achizitionat direct de la pompa.Deci...e la nivel de A.F. locala..:)
Multumesc tuturor!

Alte discuții în legătură

Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)