avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri fiscale si ulterior, la 15 zile primim factura fiscala pentru aceste bonuri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: florisp2009 , utilizator 15:32, 26 Septembrie 2011
% = 401 inreg bonuri fiscale
6022
4428/473

4426 = 4428/473 inreg TVA de pe factura
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Sa zicem ca pe data de 20.08.2011 achizitionez combustibil pe baza bon fiscal . Factura se emite pe 30.08.2011 . Cand se face intrarea la combustibil? Ce se introduce in jurnal cumparari- factura sau bonul fiscal, avand in vedere ca exigibilitatea taxei intervine la primirea facturii?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
florisp2009, utilizator
Nu cred ca v-au fost emise si bonuri fiscale si factura pt combustibil. Verificati prima oara ca acele bonuri sa nu fie cumva "nefiscale". Banuiesc ca aveti carduri de combustibil. La momentul alimentarii la pompa se emite un document "nefiscal", iar la sfirsitul lunii se emite factura.

In Jurnalul de cumparari se trece factura, numai aceasta este documentul pe baza caruia aveti drept de deducere tva (bonurile sint nefiscale).
Intrarea combustibilului se face la data bonului.
este vorba despre combustibil pt un TAF ; bonurile sunt fiscale , iar pe factura scrie : alimentat cf bonurilor fiscale anexate. Care ar fi inregistrarile contabile la data bonului fiscal (cand s-a si platit) si la primirea facturii centralizatoare?
multumesc
Din pacate nu stiu ce inseamna TAF. Nu este corect (zic eu) sa va emita si fact si bonuri fiscale. Pt combustibil este suficient bonul fiscal.
Normele la codul fiscal:
pct 46 "(2) Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului. Prevederile acestui alineat se completează cu cele ale pct. 45 1."

Curioasa sint care este modalitatea de plata inscrisa pe acel bon fiscal.

Note pe care vi le-as sugera:
Bon fiscal 3022 = 408 (sau 6022, pt ca nu stiu ce insemna TAF)
Factura % 408, 4426 = 401

Am vazut ulterior ca mentionati ca bonurile se achita. Ar mai fi varianta sa inregistrati bonurile in mod normal (%3022, 4426 = 401 si concomitent 401 = 542), iar factura sa o pastrati la dosarele contabile numai cu titlu de informare.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Centralizator bonuri motorina jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! Avand in vedere Opanaf 2986/2013 referitor la nedeclararea bonurilor fiscale in declaratia 394 , pt o firma de taxi platitoare de TVA care ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale si facturi combustibil ajutor!!! irina_nico irina_nico Buna ziua! Am mai multe bonuri fiscale pentru combustibil iar factura este emisa la o data ulterioara. Cum inregistrez receptia combustibilului(achizitia lui ... (vezi toată discuția)
Bonuri valorice marcelaL marcelaL buna imi spune si mie cineva cum inregistrez o factura de bonuri valorice de combustibil? daca inregistrez si factura cu bonuri valorice si bonul de ... (vezi toată discuția)