buna ziua. sunt din constanta. in octombrie 2012 am apelat la o firma pentru a comanda un gard+poarta din fier forjat. directorul firmei s-a deplasant la domiciliul meu pentru a face masuratorile, dupa care mi-a oferit o reducere de 10% daca platesc anticipat pretul total al lucrarii. Am acceptat si am platit o suma totala de 2200 lei. In urma tranzactiei, dansul mi-a eliberat o fisa cu titlul "COMANDA" in care apar detalii cu privire la lucrare. Deci nici vorba de factura sau vreun fel de contract. termenul de executie al lucrarii a fost precizat ca fiind de 15-20 zile (specificat si pe "fisa de comanda"). Din ziua de 15 octombrie 2012, cand am facut plata lucrarii, si pana astazi 26 aprilie 2014, firma nu s-a prezentat la domiciliul meu pentru a realiza lucrarea. In tot acest interval de timp, l-am apelat telefonic pe directorul firmei si m-am deplasat la sediul ei de nenumarate ori. Cerandu-i explicatii, dansul amana de fiecare data cu noi promisiuni si termene de executie. Pe data de 1 aprilie 2014 am facut o reclamatie la protectia consumatorului, insa nu am primit un raspuns favorabil. Dupa 2 saptamani am primit o scrisoare in care am fost anuntat ca reclamatia mea se claseaza deoarece citez
"conform Procedurii generale privind solutionarea petitiilor consumatorilor aprobata prin Ordinul 468/20.11.2012 ,petitiile formulate cu tardivitate savarsite in terment mai mare de 6 luni de la data inregistrarii petitiilor se claseaza".
In continuare doresc sa fac o sesizare catre directia anti frauda dar nu stiu exact ce presupune acest pas. am fost la sediul anaf constanta unde mi s-a zis sa ma adresez sediului din bucuresti cu o scrisoare. exista vreo reclamatie-tip catre anaf? care este procedura? pe site-ul anaf am gasit un formular pt sesizari dar care se refera la nemultumiri privind modul de acordare a asistentei sau comportamentul funcţionarilor. daca stie cineva pas cu pas cum pot ajunge la directia anti-frauda si ce inseamna aceasta exact, ma poate indruma.
de asemenea doresc sa il dau in judecata pe directorul firmei de fier forjat. initial am fost la politie pentru a face o plangere penala pentru inselaciune insa politistii m-au indrumat catre instanta. doresc sa o fac fara avocat. care ar fi procedura in continuare pentru un proces? cum este mai bine? cine ma poate sfatui concret care sunt etapele si costurile ma poate ajuta.