avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucrare platita anticipat, neexecutata de comerciant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucrare platita anticipat, neexecutata de comerciant

buna ziua. sunt din constanta. in octombrie 2012 am apelat la o firma pentru a comanda un gard+poarta din fier forjat. directorul firmei s-a deplasant la domiciliul meu pentru a face masuratorile, dupa care mi-a oferit o reducere de 10% daca platesc anticipat pretul total al lucrarii. Am acceptat si am platit o suma totala de 2200 lei. In urma tranzactiei, dansul mi-a eliberat o fisa cu titlul "COMANDA" in care apar detalii cu privire la lucrare. Deci nici vorba de factura sau vreun fel de contract. termenul de executie al lucrarii a fost precizat ca fiind de 15-20 zile (specificat si pe "fisa de comanda"). Din ziua de 15 octombrie 2012, cand am facut plata lucrarii, si pana astazi 26 aprilie 2014, firma nu s-a prezentat la domiciliul meu pentru a realiza lucrarea. In tot acest interval de timp, l-am apelat telefonic pe directorul firmei si m-am deplasat la sediul ei de nenumarate ori. Cerandu-i explicatii, dansul amana de fiecare data cu noi promisiuni si termene de executie. Pe data de 1 aprilie 2014 am facut o reclamatie la protectia consumatorului, insa nu am primit un raspuns favorabil. Dupa 2 saptamani am primit o scrisoare in care am fost anuntat ca reclamatia mea se claseaza deoarece citez
"conform Procedurii generale privind solutionarea petitiilor consumatorilor aprobata prin Ordinul 468/20.11.2012 ,petitiile formulate cu tardivitate savarsite in terment mai mare de 6 luni de la data inregistrarii petitiilor se claseaza".

In continuare doresc sa fac o sesizare catre directia anti frauda dar nu stiu exact ce presupune acest pas. am fost la sediul anaf constanta unde mi s-a zis sa ma adresez sediului din bucuresti cu o scrisoare. exista vreo reclamatie-tip catre anaf? care este procedura? pe site-ul anaf am gasit un formular pt sesizari dar care se refera la nemultumiri privind modul de acordare a asistentei sau comportamentul funcţionarilor. daca stie cineva pas cu pas cum pot ajunge la directia anti-frauda si ce inseamna aceasta exact, ma poate indruma.

de asemenea doresc sa il dau in judecata pe directorul firmei de fier forjat. initial am fost la politie pentru a face o plangere penala pentru inselaciune insa politistii m-au indrumat catre instanta. doresc sa o fac fara avocat. care ar fi procedura in continuare pentru un proces? cum este mai bine? cine ma poate sfatui concret care sunt etapele si costurile ma poate ajuta.

MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:44, 26 Aprilie 2014
zarifarmanbet a scris:

care ar fi procedura in continuare pentru un proces?

Initial notificati executantul cu obligatia respectarii termenului contractual asumat
Daca executantul nu isi asuma responsabilitatea onorarii comenzii,contactati mediator
Daca nici prin procedura medierii nu se solutioneaza,ramane solutionarea in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselaciune? monicamirela monicamirela am contractat un imprumut de la un ifn,la ultimele 2 rate,m au obligat sa mi inchid creditul,diferenta ramasa era doar de 350lei,eram in timpul legal al ... (vezi toată discuția)
Factura platita si marfa nelivrata marushkapitic marushkapitic În data de 19.02.2010 prin e-mail am contactat S.C. Sander Impex 96 S.R.L. şi am solicitat o ofertă de preţ pentru o cantitate de fier pe care urma să o ... (vezi toată discuția)
Lipsa de conformitate mobilier bucatarie isaiamariana isaiamariana buna ziua Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca ... (vezi toată discuția)