avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lipsa de conformitate mobilier bucatarie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lipsa de conformitate mobilier bucatarie

buna ziua
Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca am dat avans 650 ,mobila este total gresita practic nu o pot folosi
Ulterior am aflat ca firma a deschis proces de insolventa (faliment) in aprilie 2010 are numit si un administrator judiciarare termen pe 23 februarie
Nu mi-au eliberat nici factura fiscala nici bon de casa ,mu am semnat nici macar schiat comenzii nici un document cand au facut montajul ,I-am sunat dupa 7 zile cand mi sa umflat blatul ,au venit pe 09 12 2010 au adus un reprezentant de firma de unde au cumparat blatul spunandu-mi ca m-am inundat eu si de aceea sa umflat blatul,au zis sa merg la firma ca imi vor elibera factura ,au desprins din holsuruburi inaltatorul de blat si am ramas asa dar nu mai raspund nici la telefoane iar eu stau cu blatul umflat si balamaua cazuta

Am fost la protectia consumatorului ,mi sa spus "nu va putem ajuta pentru ca nu aveti factura sau bon de casa si nu reiese de nicaieri ca ati achitat si ca legea petitiilor spune ca nu se poate primi o petitie daca nu exista un contract ,factura ,bon fiscal" in concluzie cererea mea va fi clasata ,au spus ca vor merge acolo totusi si ma vor suna dar nimic.....au spus sa merg in instanta

Spuneti-mi va rog frumos ce pot face pentru ami recupera macar blatul cum trebuie sa procedez unde pot merge ,cine ma poate ajuta ,in aceasta situatie
pentru ami recupera macar banii pe blat .
Este normal in aceasta situatie ca protectia consumatorului sa nu ia atitudine

Va rog ajutatima

Deficiente mobila
Blatul de bucatarie sa umflat in 7 zile de la montaj in zona de spate a blatului unde nu a fost cantuit ,apa a patruns pe langa ghiuveta si la capatul extrem al blatului
Mobila a fost peticita si inaltata si jos si sub blat datorita faptului ca masuratoarea nu a fost facuta corespunzator
In primele 7 zile o balama a cazut ,iar celelalte dau aceleasi semne,cand trag sertarul se deschide si usa aferenta
4 Lungimea corpului mobilierului are 59 cm iar latimea blatului 60 corpurile sunt la fata cu blatul diferenta de nici 1 cm ,in mod gresit deoarece dimensiunea blatului ar fi trebuit sa depaseasca cu cativa cm dimensiunile dulapurilor, formand ceea ce se numeste "picurator", adica zona in care se pot scurge picaturile de apa, pentru a evita scurgerea lor direct pe mobila de bucatarie, care ar putea fi astfel afectata de umezeala. Stratul de melamina este lipit pe marginea respectiva astfel incat sa acopere si cei cativa cm de sub blat. Ce-a-ce sa si intamplat.si in plus foate grav este ca din acest motiv apa si /sau mancarea care fierbe pe plita sau cade involuntar imi intra direct in sertare .din acest motiv nu pot folosi plita.
Mobila nu a fost pusa la cumpana diferenta dintre partea dreapta si stanga este de cca 4 cm ce –a-ce a dus la scurgerea apei pe toata suprafata apei deteriorandul si umfland si latura stanga a blatului.
inaltatorul de blat In zona de imbinare cu peretele trebuia sa fie etansata cu silicon pentru a impiedica patrunderea apei intre blat si perete.,ea nu a fost etansa si datorita acestui fapt apa a patruns intre blat si perete si sub blat datorita faptului ca nu a fost cantuita ,
Am cerut in mod expres ca vreau cant peste tot ,inclusive blat si masa ,mentionez ca nu este cantuit spatele blatului si nici o parte a mesei,cantul nu a fost lipit corespunzator caci sa si dezlipit ,
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:44, 27 Decembrie 2010
Aveti cumva incheiat cu ei un contact, o schita ceva in care sa apara stampila lor?
Mergeti la Garda Financiara si faceti o reclamatie pentru faptul ca nu v-au eliberat bon fiscal, chitanta, factura , etc.
Dupa ce obtineti unul din aceste documente mergeti la OPC si formulati o reclamatie. Nu uitati sa mentionati faptul ca la data cand ati incheiat pactul ( contract cum ar fi trebuit sa faceti),acel operator economic era in proces de insolventa, putand fi sanctionat pe Legea 363/2007 - practici comerciale incorecte si abuzive.
Tot raul spre bine, pe viitor cand mai platiti pentru un serviciu asigurati-va ca primiti chitanta si semnati un contract cu clauze clare si termene bine stabilite pentru efectuarea lucrarii.
am doar bon de comanda cu stampila firmei si semnatura lor ,din bon reiese ca am dat avans 650 si totalul mobilei 1250
Cei de la protectia consumatorului au zis ca asta nu dovedeste ca eu am platit mobila ci doar ca am dat avansul
si conform legii petitiilor cererea mea se va clasa
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
isaiamariana, utilizator
Nu va claseaza nimeni petitia ca risca sa -i dati in judecata pe Contencios Administrativ.
Daca ati depus la petitie o copie de pe bon sunt obligati sa va preia reclamatia.
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Am depus o copie de pe bonul de comanda am vorbit cu inspectorul care a preluat cazul i-am dus si poze aferente si o copie prin care am notificat firma (notificare trimisa prin posta ca si scrisoare cu valoare)prin care sa pot dovedi ca i-am anuntat
Inspectorul respectiv mi-a spus ca bonul de comanda nu dovedeste ca eu am platit mobila ,si ca acea mobila este cea facuta de ei ,
ci doar ca am dat avansul
Inpectorul a zis " conform legii petitiilor" cererea mea se va clasa si nu ma pot ajuta,caci nu am factura fiscala contract sau bon de casa.
Din acest motiv sunt foarte nedumerita nu mi se pare normal
Voi cere raspuns scris prin posta

Va multumesc inca o data si va doresc SARBATORI FERICITE
Sa va dea scris ca nu poate cerceta reclamatia in baza documentelor pe care le aveti daca are curaj.
Conform Legii respectiv OG 27/2002, este obligat sa va cerceteze reclamatia..Daca nu o va face il dati in judecata peContencios Administrativ si ca daune ( avand in vedere faptul ca firma a intrat in insolventa solicitati valoarea avansului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa cu mobila de bucatarie - ce pot sa fac? attilaf attilaf Buna ziua, Am facut mobila de bucatarie cu un PFA la recomandarea cuiva. Inainte sa vina executantul cu mobila am sesizat ca conform masuratorilor plita cu ... (vezi toată discuția)
Lucrare necorespunzatoare manuelle manuelle Buna ziua. Am comandat o bucatarie la comanda. Nu avem un contract scris. Am dat un avans de 1000 lei si am primit un bon stampilat de firma executanta. Cand ... (vezi toată discuția)
Mobila la comanda returnare logic123 logic123 Am achiztionat mobila de bucataria la comanda dar din pacate aceasta nu se potriveste, fiind mai mare cu cca 5cm decat locul indicat. Vanzatorul a propus sa ... (vezi toată discuția)