avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Teapa cu mobila de bucatarie - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Teapa cu mobila de bucatarie - ce pot sa fac?

Buna ziua,

Am facut mobila de bucatarie cu un PFA la recomandarea cuiva.
Inainte sa vina executantul cu mobila am sesizat ca conform masuratorilor plita cu gaz ajunge in imediata apropiere la 3 prize. Am vorbit cu executantul si l-am adus sa verifice planul si masuratorile. M-a linistit ca totul e bine. Cand a venit cu mobila, am avut dreptate, omul nu a masurat bine, era exact asa cum m-am temut ca va fi.
Partea proasta e ca dupa ce a asamblat mobila , pe jumatate resemnat, am achitat banii.
Sunt foarte multe nereguli pe care le-am constatat abia dupa ce a plecat, l-am sunat dupa 15 minute, nu a raspuns la telefon.
Azi am vorbit la telefon cu executantul, el nu isi asuma greselile de design la mobila. Am reusit sa il conving totusi sa vina si sa gasim solutii la probleme. Vedea-o-asi si pe asta.
Va rog sa imi spuneti ce putem face ca sa recuperam banii sau sa obligam executantul sa refaca lucrarea pe cheltuiala lui...

Printre nereguli :
1. Nu s-a respectat normativul I7-2011 privind distranta minima permisa intre prize si plita. Distanta e de aproximativ 20 cm.
2. Nu s-a tinut cont de priza centralei termice, fapt ce a dus la decuparea mobilei intr-un mod inestetic.
Se putea evita facand masuratori corecte si facand dulapul de la centrala termica cu 10 cm mai lata in asa fel sa acopere priza.
3. Chiuveta a fost lasata nemontata cu buna stiinta dupa ce am atras atentia ca trebuie fixata. Chiuveta Pyramis ET78 L.
Clemele din pachet nu au fost proiectate pentru un blat atat de gros. Deci chiuveta nu este potrivita pentru aceasta lucrare.
Executantul trebuia sa faca cercetari inainte sa propuna si sa vanda o chuiveta incompatibila cu lucrarea.
Materialul, tabla, din care este facuta chiuveta este foarte subtire, se misca/rezoneaza toata bateria iar cu timpul se va deforma.
4.!!! Corpul de mobila superior nu este orizontala. Decalajul intre stanga si dreapta este de 2 cm!
5.!!! Executantul lucrarii a deteriorat instalatia electrica (cu bormasina) si a lasat in cheltuiala clientului rezolvarea problemei.
5.1. Conductorii fiind afectati, nu vor mai face fata curentului de 14A consumat de cuptor datorita sectionarii partiale a conductorului.
5.2. Conductorii avand o portiune fara izolatie sunt expuse coroziunii
5.3. Fiind vorba de curent de consum foarte mare, exista riscul de scurtcircut datorita umezelii din aer
6. Executantul lucrarii nu a lipit plita de blat, a lasat pe seama clientului. Nu a asteptat ca instalatorul sa racordeze gazul (a durat 10 minute racordarea)
7. Executantul lucrarii nu a eliberat chitanta pentru banii incasati
8. Executantul lucrarii nu a dat garantie la produsele electrocasnice vandute
9. !!! Masina de spalat (slim) care e acum incorporata in mobila este in spate la 2 usi sub blat. Nu se poate accesa sertarul cu detergent din cauza blatului care acopera sertarul chiar si in pozitia deschis
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:45, 12 Noiembrie 2016
Aveti un contract semnat?
Cum ati realizat comanda?
Avem contract cu PFA-ul.
Comanda a fost facuta cu prezenta executantului la fata locului.
A facut cateva masuratori, o schita sumara, parea ok la prima vedere, dar problemele de design au iesit la suprafata doar dupa ce a fost gata.
Am dat un avans, apoi dupa 30 zile a venit cu mobila.
Din pacate am platit suma integrala deja. Omul a plecat, am ramas cu instalatorul.
Apoi au inceput sa apara problemele.
Notificati oficial executantul cu obligatia respectarii contractului asumat,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Contractul anonimizat: [ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
attilaf, utilizator
attilaf a scris:

7. Executantul lucrarii nu a eliberat chitanta pentru banii incasati
8. Executantul lucrarii nu a dat garantie la produsele electrocasnice vandute

Informati oficial executantul ca pentru neeliberare document justificativ incasare c/v executie contract ,risca sanctiuni penale=evaziune fiscala
Pentru comercializare produse electrocasnice- dar fara eliberare certificate de garantie,
sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului unde puteti sublinia si aspectele privitoare la

1. Nu s-a respectat normativul I7-2011 privind distranta minima permisa intre prize si plita. Distanta e de aproximativ 20 cm.
2. Nu s-a tinut cont de priza centralei termice, fapt ce a dus la decuparea mobilei intr-un mod inestetic.
3. Chiuveta a fost lasata nemontata cu buna stiinta dupa ce am atras atentia ca trebuie fixata. Chiuveta Pyramis ET78 L.
.
4.!!! Corpul de mobila superior nu este orizontala. Decalajul intre stanga si dreapta este de 2 cm!
5.!!! Executantul lucrarii a deteriorat instalatia electrica (cu bormasina) si a lasat in cheltuiala clientului rezolvarea problemei.

6. Executantul lucrarii nu a lipit plita de blat, a lasat pe seama clientului.

Clemele din pachet nu au fost proiectate pentru un blat atat de gros

Daca era de specialitate,executantul avea posibilitatea sa inlocuiasca suruburile din kit cu suruburi la grosimea blatului
Materialul, tabla, din care este facuta chiuveta este foarte subtire, se misca/rezoneaza toata bateria iar cu timpul se va deforma.

Daca bateria este instalata corect cu piesa de contraforta ,nu are voie sa se miste
nu a lipit plita de blat

Probabil ca este problema identica cu sistemul de prindere de la chiuveta
Plita nu se lipeste direct pe blat
Norma tehnica prevede ca toate aparatele/componentele care sunt supuse incalzirii se aplica pe suport ,numai prin intermediul unor benzi termoprotectoare,astfel incat incalzirea plitei sa nu afecteze suportul=blatul
La fel si chiuveta nu se fixeaza direct pe blat .
Este cunoscut faptul ca atat chiuvetele de fonta,inox sunt realizate prin ambutisare,dar care nu asigura ,mai ales in cazul produselor de slaba calitate ,suprafete plane
Normele in domeniu,impun ca instalarea chiuvetelor pe suport compozit sa se realizeze numai pe strat de banda hidroprotectoare,astfel incat apa rece/calda sa nu patrunda sub chiuveta in blat-care a fost taiat la forma si dimensiunile chiuvetei si in timp sa conduca la deformarea acestuia
Continutul contractului este evident in avantajul executantului,nu contine clauze asiguratorii si pentru beneficiar-in afara de prevederile din codul civil
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legal pentru sigilarea unui punct de ardere al instalației de gaze naturale Longines Longines Bună ziua, Întâmpin o situație care îmi dă bătăi de cap și întrucât nu am reușit sa găsesc niciunde explicații coerente, ma adresez ... (vezi toată discuția)
Acord asociație mariia mariia Buna ziua! Vreau sa montez in ap. o plita pe inducție de putere 7,4 kw in condițiile in care primesc 4kw. Am apelat la Electrica pt. Spor de putere, însă ... (vezi toată discuția)
Lipsa de conformitate mobilier bucatarie isaiamariana isaiamariana buna ziua Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca ... (vezi toată discuția)