avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mobila la comanda returnare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mobila la comanda returnare

Am achiztionat mobila de bucataria la comanda dar din pacate aceasta nu se potriveste, fiind mai mare cu cca 5cm decat locul indicat.
Vanzatorul a propus sa modifice toata mobila dar taieturile facute de catre ei arata execrabil.
Eu le-am zis din start ca doresc sa mi se schimbe elementele neconforme dar ei nu doresc si acum nu imi mai raspund la telefon/email.
Am depus o plangere la ANPC si astept un raspuns.
In caz ca nu este favorabil, daca ii actionez in instanta ce sanse de castig as avea?
Ei au venit si au luat toate masuratorile personal si in contract nu am nimic mentionat de modificari sau ajustari.
Ei se leaga de faptul ca mobila a fost facuta conform proiectului dar este vina lor ca nu au luat masuratorile corecte!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
logic123, utilizator
Cel mai recent răspuns: logic123 , utilizator 16:08, 16 Aprilie 2020
Asteptati raspunsul dumnealor si vedeti apoi ce faceti.
Ati scris in contract ca masuraturile cad in sarcina dumneealor.
Este detaliat prioectul mobilei, felul si dimensiunile fiecarei piese?
Daca da, eu zic ca aveti sanse de casti in instanta, ideea este sa fie dumnealor solvabili apoi.
Multumesc de raspuns.

In contract se mentioneaza "Sa realizeze proiectul conform spatiului indicat de cumparator dupa achitarea avansului, ce reprezinta 50% din contravaloarea intregului contract, Vanzatorul va masura spatiul pentru a verifica proiectul la fata locului dupa care va efecuta comanda la fabricat in maxim 24 ore"

1. Eu le-am indicat spatiul unde vreau mobila, spatiu care era delimitat de frigider intr-un capat si centrala pe partea opusa.
2. Ei au venit si au masurat si frigiderul era in locatie
3. Mobila este cu cativa cm mai mare fata de spatiu, daca imping frigiderul la perete usa acestuia nu se mai deschide.
4. Planul este realizat de catre ei si are cativa cm in plus fata de bucatarie in realitate, este destul de detaliat, cu corpuri si frigider, abia dupa ce a aparut aceasta problema am incerca sa verific si eu ce masuratori au luat.

Ca rezolvare ei mi-au propus sa imi taie un capat al mobilei + blatul dar nu am fost de acord, deoarece arata execrabil. Au taiat baietii de la montaj, fara acordul meu, si pana sa ii intreb aia a fost. Taietura e serpuita, daca pot spune asa.

Ei se leaga de faptul ca au luat in calcul ca frigiderul are 70cm dar acesta cand se descide mai are nevoie de cativa cm la usa si de acolo problema, dar frigiderul era in locatie cand au venit sa ia masuratorile.

Eu nu am semnat nimic de primire/receptie si imediat cand s-a intamplat le-am semnatat problema, un reprezentat de-al lor a venit, a constatat si mi-a dat ca solutie ce v-am spus mai sus sau daca vreau se poate schimba mobila neconforma dar doar pe cheltuiala mea, asa mi-au transmis prin email.

Si asa cum am mentionat in contract, nu am nimic trecut de modificat/ajustat cum doresc ei sa faca.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
logic123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de conformitate mobilier bucatarie isaiamariana isaiamariana buna ziua Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Teapa cu mobila de bucatarie - ce pot sa fac? attilaf attilaf Buna ziua, Am facut mobila de bucatarie cu un PFA la recomandarea cuiva. Inainte sa vina executantul cu mobila am sesizat ca conform masuratorilor plita cu ... (vezi toată discuția)
Lucrare necorespunzatoare manuelle manuelle Buna ziua. Am comandat o bucatarie la comanda. Nu avem un contract scris. Am dat un avans de 1000 lei si am primit un bon stampilat de firma executanta. Cand ... (vezi toată discuția)