avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate ilixandr

Activitate ilixandr

Buna ziua,

Socrii mei detin (sau asa credeau ei) o casa la tara, undeva in judetul Cluj. Am mers zilele trecute la primaria din comuna, pentru plata impozitului, iar din curiozitate am intrebat si cine e proprietarul casei in actele primariei (socrii merg la tara doar de vreo 5 ani).
Am aflat ca proprietar ar fi de fapt fratele mai mare al socrului meu, care ar fi cerut retrocedarea conform legii 247/2005. El este, aparent, singurul dintre cei 4 frati care a depus cererea, in 2005. Terenul pe care se afla casa este in revendicare, figureaza ca teren arabil (?), iar primaria sustine ca nu ar exista autorizatie de constructie (casa este construita inainte de 1960).
Astfel, am aflat ca acea casa este, practic, pe terenul altcuiva. Devine automat si proprietatea altcuiva? Se poate ataca cumva aceasta retrocedare? Se pare ca doar acest frate a stiut de lege si nu a spus nimic nici unui alt frate, ei crezand ca au impartit totul "dupa dorinta parintilor". Exista vreo modalitatea legala de a redobandi macar casa?

Multumesc frumos!
Ionut
Discuție Mostenire casa
Buna ziua,

Bunica din partea tatalui meu a decedat in 2002 (acum 12 ani), iar de atunci nimeni nu a revendicat casa in care a locuit si terenul aferent. Tatal meu a platit impozitul de atunci si a incheiat contract cu Electrica acum 3 ani.
Dat fiind ca tatal meu mai are 3 frati, imi puteti explica, va rog, care sunt conditiile pentru ca el sa intre in posesia casei? (adica, fratii trebuie despagubiti, ne trebuie acordul lor, etc.)

Multumesc frumos!