avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate pasquale

Activitate pasquale

Prietena mea m-a rugat sa va adresez urmatoarea intrebare: copilul major poate fi evacuat din locuinta?
Subiectul are 25 de ani, este alcoolic foarte agresiv, refuza internarea la dezacolizare sau initierea si urmarea vreunui tratament de profil, munceste episodic si pe durata scurta (pana este dat afara tot din cauza alcoolului), refuza cu obstinatie contributia la cheltuielile locuintei (intretinere, cablu Tv, internet, energie electrica) si nu contribuie nici macar minimal la cheltuielile generate de procurarea alimentelor. Are un comportament foarte agresiv ca limbaj, provoaca scandaluri ingrozitoare, fara motiv, pe fond bahic, este violent in atitudinea fata de mama lui si fata de fratele minor (16 ani), a carui dezvoltare normala este grav periclitata. Provine dintr-un tata alcoolic, de care mama lui a divortat in urma cu 10 ani, din motive asemanatoare.
Pana la evacuarea din locuinta, ca ultima masura, ce se poate face?
Politia, cand este sesizata, ori insinueaza ca problema trebuie rezolvata in familie, ori aplica o amenda care se aduna la fisc, alaturi de altele. Si ce se rezolva cu aceasta?
Vecinii, chestionati de politie ca martori, refuza sa dea declaratii, fie de teama, fie invoca faptul ca nu vor sa se amestece „in casa altuia”.
Exista si alte masuri coercitive pana la evacuarea din locuinta?
Care sunt pasii de urmat, cronologic, in cazul deschiderii unei actiuni de evacuare?
Ce probe trebuie sa furnizeze mama - concret - in fata instantei?
Este obligatorie medierea?