avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare copil major din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare copil major din locuinta

Prietena mea m-a rugat sa va adresez urmatoarea intrebare: copilul major poate fi evacuat din locuinta?
Subiectul are 25 de ani, este alcoolic foarte agresiv, refuza internarea la dezacolizare sau initierea si urmarea vreunui tratament de profil, munceste episodic si pe durata scurta (pana este dat afara tot din cauza alcoolului), refuza cu obstinatie contributia la cheltuielile locuintei (intretinere, cablu Tv, internet, energie electrica) si nu contribuie nici macar minimal la cheltuielile generate de procurarea alimentelor. Are un comportament foarte agresiv ca limbaj, provoaca scandaluri ingrozitoare, fara motiv, pe fond bahic, este violent in atitudinea fata de mama lui si fata de fratele minor (16 ani), a carui dezvoltare normala este grav periclitata. Provine dintr-un tata alcoolic, de care mama lui a divortat in urma cu 10 ani, din motive asemanatoare.
Pana la evacuarea din locuinta, ca ultima masura, ce se poate face?
Politia, cand este sesizata, ori insinueaza ca problema trebuie rezolvata in familie, ori aplica o amenda care se aduna la fisc, alaturi de altele. Si ce se rezolva cu aceasta?
Vecinii, chestionati de politie ca martori, refuza sa dea declaratii, fie de teama, fie invoca faptul ca nu vor sa se amestece „in casa altuia”.
Exista si alte masuri coercitive pana la evacuarea din locuinta?
Care sunt pasii de urmat, cronologic, in cazul deschiderii unei actiuni de evacuare?
Ce probe trebuie sa furnizeze mama - concret - in fata instantei?
Este obligatorie medierea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
pasquale, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:29, 26 Aprilie 2014
Da, copilul major poate fi evacuat din locuinta pentru lipsa de titlu (nu are niciun drept la locuinta respectiva, din punct de vedere legal), mai ales daca se adauga si motivele explicate pe larg de dvs! Nu este obligatorie medierea; daca se invoca lipsa de titlu, nici nu trebuie declaratii de martor, fiind suficient administrarea probatoriului cu inscrisuri (ca nu are niciun drept legal de a sta in locuinta respectiva); in schimb, daca s-ar intemeia actiunea exclusiv pe comportamentul violent, etc, atunci ar fi necesara administrarea probei cu martori!
Din pacate, daca politia nu se amesteca...alte masuri ar fi decat obtinerea unui ordin de restrictie!...altceva, nu prea vad in situatia respectiva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sotului turbulent roxanadumitru roxanadumitru as dori sa stiu, daca se poate si in ce masura ar avea castig de cauza problema ce urmeaza a fi expusa. tatal meu este un om extrem de turbulent, ne-a facut ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara pe cineva din casa mea? A.R18 A.R18 Sunt proprietara unui teren si a casei construite pe acest teren. Sotul meu a decedat dar nu am facut niciun act pt mostenire si nimic de acest gen pt copiii ... (vezi toată discuția)