avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da afara pe cineva din casa mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da afara pe cineva din casa mea?


Sunt proprietara unui teren si a casei construite pe acest teren. Sotul meu a decedat dar nu am facut niciun act pt mostenire si nimic de acest gen pt copiii nostri.
Fata mea a fost casatorita timp de 12 ani, iar din 2015 a divortat. Partajul s-a finalizat, imbunatatirile aduse locuintei au revenit ei, urmand sa ii plateasca sulta fostului sot.
Suntem in proces de evacuare din 2015 imediat dupa divort. De atunci nu reusesc sa il evacuez pe fostul ginere, desi eu sunt proprietara! Procesele se tot amana, din varii motive ciudate si care nu tin de noi.
Problema mea e urmatoarea. Pe langa faptul ca fostul ginere e consumator de alcool, e violent verbal (si fizic, a fost urmarit penal pt loviri si distrugeri, dar pt ca nu a avut antecedente nu s-a mai continuat cu nimic), acum si-a adus si mama de cateva zile sa stea cu el in camera, in locuinta mea si pe terenul meu.
Cum pot face sa o scot afara din casa pe mama lui? Pe el mai am de asteptat cu procesul..care iar s a amanat. Dar mama lui ce drept are sa stea in aceeasi locuinta cu mine, cu fata mea?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:13, 12 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara indoiala, situatia este tensionata avand in vedere violenta verbala si fizica manifestata de catre fostul ginere, consumator de alcool. Legea pentru prevenirea si combaterea violentei in familie permite sesizarea instantei, pentru emiterea unui ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, anumite masuri - obligatii sau interdictii, inclusiv evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei. Daca nu poate fi semnalata insa o stare de pericol real creata de comportamentul fostului ginere si/sau al mamei sale, aceasta lege devine inaplicabila, sens in care ati putea sa incercati solutionarea diferendului, pe cale amiabila, cerand evacuarea in mod voluntar a locuintei, ocupate fara voia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia impotriva violentei in familie..va rog ajutati-ma! cristian206 cristian206 Buna ziua! Revin cu cateva nelamuriri pe acest forum, in speranta ca voi gasii niste raspunsuri. Asadar, am 17 ani si de aproximativ o luna, tatal meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru divort si partaj impotriva unui sot violent eugen_2 eugen_2 As avea si nevoie de niste sfaturi juridice pentru cazul mamei mele care vrea sa divorteze de tatal meu, o persoana alcoolica violenta. In momentul actual eu ... (vezi toată discuția)
Dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez balanjulia balanjulia dupa 7 ani de casnicie, cu doi copii minori (4.5 ani amandoi), trebuie sa divortez. Sotul meu, consumator de bauturi alcoolice, este extrem de gelos - a ... (vezi toată discuția)