avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau

Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata adesea o batea pe mama in fata noastra, o scuipa si umilea. Un alt exemplu ca si ”pedeapsa” pentru sora mea care la vremea respectiva avea doar 7 ani , o tinea dezbracata in cada cu apa rece) Am dat cateva exemple pentru a intelege rautatea si cruzimea care I se trage din familie. Mama din pacate a ascuns totul de rusine si pentru a ne oferi un acoperis asupra capului. Ceea ce este frapant este ca tatal meu nu a fost supus niciodata unui control psihologic avand In vedere ca acesta a lucrat In cadrul armatei fiind deci in posesia armelor de foc. Cand acesta bea se transforma ,pe noi nu ne a mai batut deoarece am crescut, singura victima ramanand saraca mama si bunicii mei, pe care ii agreseaza verbal , si pe care de curand I a amenintat cu moartea , arderea locuintei si sinuciderea lui. Eu il cunosc si mama pentru prima data simte ca nu l mai poate controla si se teme pentru viata lor. Toate acestea reprezinta semnale de alarma pe care refuzam sa le ignoram. Intrebarea mea este poate fi supus unui control psihologic avand In vedere refuzul categoric al acestuia ? Ps E foarte agresiv si cu persoanele straine fiind Implicat In scandaluri stradale si batai, conducerea sub influentia bauturilor alcoolice,nepasandu I ca poate pune in joc atat viata lui cat si a altor participanti la drum. Ne este frica sa mai locuim cu el fara o expertiza psihiatrica facuta, va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Aida@, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 8 Decembrie 2017
Trebuie sa apelati la ajutorul Politiei.
Soluţia este să vă mutaţi de acolo sau să cereţi ordin de protecţie astfel încât el să fie evacuat din locuinţă.
Având în vedere că omul acesta probabil a muncit pentru locuinţa în care staţi, e imoral să fie evacuat, mai bine vă mutaţi dvs. Expertiza psihiatrică o poate dispune o instanţă, dar şi atunci, dacă nu se prezintă, primeşte doar o amendă.
Multumesc de raspuns, insa am o alta intrebare, sunteti avocat, sau doar presupuneti ca acel ordin de protectie impotriva lui va duce si la evacuarea acestuia ? Casa este pe numele mamei, el dispunand de un alt apartament in Bucuresti, dar din cate am inteles tatal vrea sa ramana cu vila de la tara , acolo neavand niciun drept , casa este construita pe pamantul bunicilor din partea mamei ( lasat mostenire fiicei lor ( ironic chiar bunicii care au fost amenintati si injurati chiar de catre tatal meu) , asa ca mama doreste evacuarea lui din acel imobil.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Aida@, utilizator
Vorbim de un teren lasat mostenire cand proprietarii nu mai traiesc, atunc il lasa mostenire, ori bunicii dvs traiesc.
Trebuie sa vedeti pe acte exact cine e proprietar si exact in ce mod a devenit.
In ce privete ordinul de restrictie si protectie, trebuie sa aveti martori/ dovezi ca e violent, apoi ca masura de protectie solicitati evacuarea lui din casa si obligarea lui sa mearga la dezalcolizare. Masura e provizorie asa ca pe calea dreptului comun, mama sa ceara divortul si evacuarea lui din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violență conjugală AndreeascuGabria AndreeascuGabria Dacă tatăl meu este un om violent, alcoolic și abuzează de mama mea, divorțul este alegerea corecta având în vedere ca: locuinta este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Legea 25/2012 va rog ajutati-ma! cristian206 cristian206 Buna ziua! Am 17 ani si impreuna cu mama mea avem de ceva vreme probleme cu tatal meu, care este violent si ne ameninta cu moartea, dar mai ales este deranjant ... (vezi toată discuția)
Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune stancuaurica stancuaurica am obtinut mandat de evacacuare prin instanta a ramas definitiva si irevevocabila imi puteti spune cum se poate pune in aplicare in afara de un executor ... (vezi toată discuția)