avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violență conjugală
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violență conjugală

Dacă tatăl meu este un om violent, alcoolic și abuzează de mama mea, divorțul este alegerea corecta având în vedere ca: locuinta este trecuta pe numele lui, este sigurul care muncește (din pricina faptului ca nu o lasă pe mama sa se angajeze), nu avem unde sa ne ducem (sub nicio forma, chiar nu avem la cine sa apelam), iar mariajul lor durează de peste 20 de ani?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:40, 23 Aprilie 2017
Prin intermediul unui ordin de protectie il puteti evacua pe tata din imobil, chiar daca este proprietatea acestuia.

Sau puteti parasi locuinta si il obliga pe tata sa plateasca costurile unei locuinte temporare (tot prin ordinul de protectie). Mama se v aputea angaja si plati ulterior costurile unei locuinte inchiriate. Existe si centre de primire/ajutor, unde in afara de consiliere psihologica mama poate primi si sprijin in gasirea unui loc de munca.

Tatal poate fi obligat la internare/ dezalcolizare prin decizie data in ordinul de protectie.

Ordinul va contine in principal interdictia tatalui de a se apropia de mama si de copil, avand in vedere violentele exercitate. Pentru a avea succes in acest demers ar tb sa aveti ceva poze, inregistrari audio-video, martori dc e posibil, certificat medico-legal. Puteti solicita si un avocat din oficiu care sa va sprijine in acest demers daca nu angajati un avocat ales.

Divortul este o alta situatie care evident va tb rezolvata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie weedmastersr weedmastersr Buna ziua! Am nevoie de sfaturi legale in privinta unei probleme foarte dificile si dureroase. Tatal meu este o persoana care abuzeaza pe ceilalti membri ai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sotul meu ma jignește foarte rău și ma amenință ... Un om printre oamenii Un om printre oamenii Buna ziua sotul meu ma jignește foarte rău și ma amenință constant de un timp a devenit foarte agresiv menționez ca avem doii copii minorii și ca locuim ... (vezi toată discuția)