avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii divort si ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii divort si ordin de restrictie

Va scriu in speranta de a primi niste lamuri in privinta divortului cu un sot violent.
Mai exact: suntem 2 frati majori iar mama ar vrea sa divorteze de tatal meu care bea si devine violent (verbal si sparge lucruri prin casa, da drumu la gaz aprinzandu-si tigarea spunand ca vrea sa isi dea foc, dar momentan nu s-a ajuns la violenta fizica). Ultima oara a venit sa "vorbeasca" cu mine si fratele meu avand 2 cutite in mana ptr intimidare.
Mama ar vrea sa divorteze dar ii este frica ca ne va face ceva noua sau ei si tot sufera avand probleme cu tensiunea inima etc, fratele meu fugise de acasa din cauza depresiei acum cativa ani (era major).
Noi locuim intr-un apartament cu 2 camere si mai avem o casa la tara terminata in proportie de 90%.
Intrebarea mea este: daca mama depune cererea de divort cam in cat timp se termina procedura, cam ce costuri implica si cel mai important daca putem avea un ordin de restrictie ptr tata sa nu se apropie de noi sau de ea in timpul desfasurarii procedurii de divort.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
skeptic, utilizator
Cel mai recent răspuns: skeptic , utilizator 19:10, 30 Noiembrie 2016
Se poate obtine un ordin de protectie impotriva sotului violent, acest tip de actiune judecandu-se in regim de urgenta conform unei proceduri speciale (aprox 1 saptamana), iar in cazul admiterii, daca exista probe cu privire la cele invederate de dvs, sotul poate fi indepartat o perioada de 6 luni din locuinta cu posibilitatea de prelungire a ordinului de protectie.

Durata divortului depinde de la caz la caz in functie de tipul de divort ales (prin acord, culpa exclusiva a sotului violent, etc) si de probele administrate putând dura intre 3-6 luni.
Vă sfătuiesc să sunați la 112 când se mai întâmplă astfel de violențe și amenințări. Bineînțeles, mama să formuleze acțiune de divorț și ordin de restricție.
Multumesc ptr ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
O mica intrebare: la probe se ia in considerare ce declaram noi ca martori? sau este nevoie de persoane din afara familiei neinrudite?
Pentru divorț se pot audia persoane din familie.
Voi ca si copii ai sotilor, nu puteti fi martori la divort.

de tatal meu care bea si devine violent (verbal si sparge lucruri prin casa, da drumu la gaz aprinzandu-si tigarea spunand ca vrea sa isi dea foc, dar momentan nu s-a ajuns la violenta fizica). Ultima oara a venit sa "vorbeasca" cu mine si fratele meu avand 2 cutite in mana ptr intimidare.

Cand mai aveti episoade din astea, ar trebui sa chemati politia.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ... Seba74 Seba74 Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala. A luat fata noastra de 12 ani si a ... (vezi toată discuția)