Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ un an. Nu am mers să eliberz certificat medico-legal, însă am poze cu vânătăile și cu obiectul pe care l-a folosit când mi-a aplicat corecția. Din pozele cu vânătăi se poate observa oarecum forma obiectului folosit (o curea). De asemenea, tatăl lui are cunoștințe despre disputa respectivă și despre aplicarea corecției. Dacă deschid un proces de divorț pot folosi pozele respective pentru a demonstra că soțul este violent? Există un termen care dacă trece face că pozele să nu mai poată fi folosite în proces? Vă mulțumesc!
Aș vrea să conștientizeze gravitatea faptelor lui.
Nu prea am martori deoarece soțul meu ocupă o poziție aparte în societatea și ține la imaginea lui, astfel că în public se comportă normal și chiar afișează o atitudine respectuoasă și binevoitoare.
Tot din cauza profesiei sale el nu poate să divorțeze ( mai ales pe cale amiabilă) decât ptr anumite motive. Trebuie să "lupte ptr familie".
gi-jane2
Moderator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
"Aș vrea să conștientizeze gravitatea faptelor lui."
Nu,.doamna, dvs vreti sa divortati , nu va incalzeste cu nimic sa conștientizeze el sau nu, pt ca nu, nu conștientizează, daca era sa fie, realiza pana acum.
Dvs trebuia sa fi apelat la iml sa scoateți certificat, ce aveti dvs nu sunt probe ce pot fi utilizate.
Mai e ceva..dacă a fost violent cu un an în urma și dvs dati divort acum, iar în timpul asta nu au mai fost acte...nu puteti cere divortul pt ca e violent daca nu mai e , ci a fost.
Puteti cere daca e violent..vine acasă, urla, vorbeste urat, va jignește, în trecut v-a bătut...ceva de gen trebuie construit.
Martori...pot fi tatal lui daca ziceti ca știe, o prietena a dvs căreia sa ii fi povestit...
Apelati la un avocat sa sa va facă dosarul, mergeti si cu probele ce ziceti ca le aveți...
Dacă dovediti culpa lui la divort, puteti cere si despăgubiri.
Puteți sa folosiți ca probe și pozele cu urmele violentelor din trecut, martori, mesaje, înregistrări audio video.
Sunt și preoți divorțați și recasatoriti a doua oara care încă slujesc în biserica. Asa ca nu trebuie sa va gândiți dvs la imaginea și locul de munca al celuilalt dacă el nu o face.
Trebuie sa va gândiți la sănătatea dvs emoțională, mentala, psihica, nu la cel de lângă dvs.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice dacă va doriți sa divorțați.