Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand
Agresiune a existat , exista , insa , poate fi stopata , daca respectiva persoana poate , are capacitatea sa-i faca fata (psihologic vorbind ) si doreste sa o opreasca .Asa incat , in vederea unei demontari a unui sot care , din varii motive , considera ca asemnea acte fac parte dintr-o viata normala de familie ,aceasta poate fi sanctionat de catre agentii de politie / procruror , sau chiar de catre instanta de judecata.
Infractiunea savarsita ( a carei gravitate e relevata de catre nr. de ingrijiri medicale mentionate in certificatul medico-legal - loviri sau alte violente / vatamare corporala / vatamare corporala grava ) e savarsita in varianta agravata , intrucat partea vatamata a e membru al familie .
Nu intotdeauna asemenea demersuri sunt unele cu o reusita.Asa incat , raporturile de familie trebuie gestionate de catre cei implicati in relatie.Ei trebuie sa stie cum sa solutioneze o probleme a relatiei lor , sa constate care-i sunt valentele , si , in cazul in care, nicidecum nu poate fi rezolvata , solutia radicala- divortul , e de neevitat.
Exista centre al carei obiect de activitate e combaterea violentei domestice , unde femeia abuzata poate cere sprijin .
E important sa se actioneze intr-o anumita directie , o atitudine de acceptare nu rezolva , nicidecum , problema.Succes.