avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor violenta domestica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor violenta domestica

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in apartamentul de deasupra noastra sunt mereu scandaluri foarte grave - amenintari cu moartea genul "astazi te omor", "te omor", "bag cutitul in tine". Pe scurt, sotul isi ameninta sotia, o bate in ultimul hal. Ambele persoane au undeva in jur de 65 de ani. Pentru noi este un adevarat calvar. Baiatelul nostru este foarte speriat de urletele si amenintarile pe care le auzim, aproape in fiecare zi, Politia a venit de doua ori: prima data, acum vreo 2 saptamani, chemata de sotia agresorului si a doua oara a venit chemata de noi. Din pacate, se pare ca situatia nu se poate rezolva legal, politia nu poate face mare lucru pentru ca sotia - chiar daca este agresata, batuta si amenintata cu moartea, nu vrea sa depuna plangere. Cel mai probabil nu face asta de teama, sau din implicatii de ordin material - locuinta comuna, pensie mica, etc. Vecinii: implicare zero, Nu iese nimeni, nu intereseaza pe nimeni. Va rog, ce pot face, din punct de vedere legal, ca lucurile sa inainteze? Eu cred ca este doar o chestiune de timp pana cand sotia nu va pati ceva foarte grav. De asemenea, imi este teama si de integritatea noastra pentru ca agresorul stie ca noi suntem cei care l-au reclamat la politie.

Orice idee este bine venita. Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2021
sorinmbo, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 09:24, 25 Noiembrie 2021
anuntati si la dgaspc, si ei trebuie sa se implice.
dvs chemati politia de cate ori auziti scandal, mai mult de atat, nu cred ca puteti face.
De căutat un ONG care să o sfătuiască, poate nu își știe drepturile. Dacă există așa ceva.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

La nivelul Sectorului 3, în subordinea DGASPC Sector 3 funcţionează Adăpostul pentru victimele violenţei în familie “Sf.Maria”, având ca misiune asigurarea asistenței sociale de urgență victimelor violenței în familie, cuplului mamă-copil aflat în situație de criză, predispus la violențe familiale, precum și gravidelor în ultimul trimestru de sarcină, cu risc crescut de abandon și fără posibilități materiale și/sau de locuit, care au reședința pe raza administrativ teritorială a Sectorului 3, în vederea depășirii situației de criză.

Adăpostul pentru victimele violenţei în familie “Sf.Maria”, are ca obiective îmbunătăţirea calităţii vieţii victimelor violenţei în familie, prin acordarea de servicii specializate şi diminuarea fenomenului de violenţa domestică. În cursul anului 2014, adăpostul a oferit servicii pentru 53 de victime ale violenței domestice, dintre care 19 mame, 30 de copii şi 4 femei victime ale violenței în familie.

Principalele servicii sociale furnizate în cadrul Adăpostului, în scopul prevenirii şi combaterii violenței domestice sunt:

găzduire (cazare și hrană);
asistenţă și îngrijire medicală primară;
asistență socială;
consiliere psihologică;
consiliere juridică.
Prin serviciile oferite în cadrul adăpostului specialiştii instituției noastre urmăresc:

dezvoltarea unei perspective de viaţă stabilă şi independentă;
întărirea conştiinţei de sine şi a sentimentului propriei valori;
lărgirea competenţei sociale referitoare la capacitatea relaţională şi de comunicare;
lărgirea gradului de toleranţă a frustrărilor legate de conflict;
descoperirea şi încurajarea punctelor forte ale femeilor;
încurajarea capacităţii de muncă.
Admiterea în regim de urgență a beneficiarilor, se instrumentează în funcție de situația concretă a fiecărui solicitant pe o perioadă cuprinsă între 7 – 60 zile, în situații excepționale se poate prelungi până la 180 de zile, numai cu aprobarea conducerii adăpostului.

Violența în familie, cunoscută şi sub numele de violenţa domestică include toate actele de violență apărute într-o relație de tip familial între rude de sânge, rude prin alianță, soți sau concubini. Violența domestică are mai multe forme precum, agresiunea fizică (efectivă sau sub formă de amenințare), abuzurile sexuale, abuzurile emoționale, controlul excesiv, dominarea, intimidarea, urmărirea, abuzurile pasive/ascunse (de exemplu, neglijența) și privarea economică.

Instituţia noastră continuă să-şi intensifice eforturile de combatere a fenomenului violenţei în familie, în aşa fel încât prin serviciile furnizate să ofere o protecţie efectivă victimelor, să îmbunătăţească accesul lor la justiţie, şi să crească gradul de conştientizare al cetăţenilor cu privire la gravitatea actelor de violenţă în familie în general.

În conformitate cu legislaţia în vigoare locaţia adăposturilor este secretă publicului larg.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de urgenta 0728.729.797, la adresa de mail office@dgaspc3.ro sau vizitând site-ul oficial al instituției www.dgaspc3.ro.
Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G.
A.L.E.G. este este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violentei împotriva femeilor și promovării egalității de gen.
+40753 893 531 contact@aleg-romania.eu Orar L-V 10:00 - 17:00
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna are 65 de ani, nici la gravide, nici la cuplu mama-copil nu se incadreaza...
Dar se încadrează la victime ale violenței în familie. Acea enumerare este a categoriilor care beneficiază de asistență, nu un set de condiții cumulative. Mai jos puteți citi și câte persoane din fiecare categorie au fost asistate anul trecut; victime ale violenței în familie erau 4.

Iar plângere la poliție puteți face și dumneavoastră, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice de către acest vecin. De asemenea, puteți să-l chemați în judecată pentru răspundere civilă delictuală, că vă tulbură sistematic normala folosință a locuinței.

friday_325 a scris:

Doamna are 65 de ani, nici la gravide, nici la cuplu mama-copil nu se incadreaza...

Alte discuții în legătură

Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)