avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta in familie

sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu acum este plecat la amanta sa si mi-a luat buletinul cu el, lucru care stiu ca e ilegal, dar lui nu ii pasa. va rog sa ma ajutati sa stiu ce sa fac , sa pot merge la un adapost undeva sa nu mai stau cu el.
Pentru inceput,dupa ce va bate mergeti si scoateti certificat medico-legal,apoi plangere penala.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In situatia d-vs., solutia ar fi sa introduceti actiune de divort.
faceti o plangere penala catre parchetul de pe langa judecatoria din zona dvs si catre politie, pentru loviri si alte violente. Daca va mai agreseaza si va loveste apelati de urgenta 112 si mergeti si la medicina legala si cereti sa vi se elibereze un certificat medico-legal. Faptul ca este cetatean american nu-i da dreptul sa faca abuzuri...pentru astfel de fapte, in tara lui il leaga si-i citeste drepturile fara sa-l intrebe cum il cheama...:thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 165 din data de 13 martie 2012 a fost publicata Legea nr. 25/2012 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

In primul rand, noul actul normativ enumera si defineste formele prin care se poate manifesta violenta in familie: violenta verbala, psihologica, fizica, sexuala, enonomica, sociala sau spirituala.

Victima violentei in familie are dreptul:
- la respectarea personalitatii, demnitatii si a vietii sale private;
- la informarea cu privire la exercitarea drepturilor sale;
- la protectie speciala, adecvata situatiei si nevoilor sale;
- la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare sociala, precum si la asistenta medicala gratuita;
- la consiliere si asistenta juridica gratuita, in conditiile legii.

Unitatile pentru prevenirea si combaterea violentei in familie sunt:
- centre de primire in regim de urgenta;
- centre de recuperare pentru victimele violentei in familie;
- centre de asistenta destinate agresorilor;
- centre pentru prevenirea si combaterea violentei in familie;
- centre pentru servicii de informare si sensibilizare a populatiei.

Aceste unitati ofera gratuit servicii sociale destinate victimelor violentei in familie. Unitatile pot fi publice, private sau in parteneriat public-privat.

Centrele de primire in regim de urgenta (adaposturi) asigura protectie, gazduire, ingrijire si consiliere victimelor violentei in familie, locatia acestora fiind secreta publicului larg

Una dintre cele mai importante noutati aduse de lege o reprezinta introducerea prevederilor referitoare la ordinul de protectie.

Astfel, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre urmatoarele masuri:
- evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate;
- reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;
- limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta poate fi astfel partajata incat agresorul sa nu vina in contact cu victima;
- obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;
- interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza sau le viziteaza periodic;
- interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;
- obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute;
- incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora.


Incercati sa apelati la servicile unui avocat deoarece altfel probabil ca va veti chinui mult timp.
Nu conteaza faptul ca este cetatean american.
Puteti deschide divort si mai aveti multiple posibilitati conferite de lege.
Daca lucrurile se vor complica pentru el va suporta si el costuri care nu ii vor conveni.
Niciun avocat nu il va apara decat daca va plati bani multi.
Aceasta poate constitui o modalitate prin care sa il afectati financiar chiar daca si dvs. veti suferi mici costuri...fata de el...

Alte discuții în legătură

Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)
Legea privind protejarea victimelor violentei în familie ContSters286431 ContSters286431 stie vreo cineva lege privind protejarea victimelor violentei în familie, si la ce institutie sa apelze cand este agresata o victima sa se evite (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)