avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea privind protejarea victimelor violentei în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea privind protejarea victimelor violentei în familie

stie vreo cineva lege privind protejarea victimelor violentei în familie, si la ce institutie sa apelze cand este agresata o victima sa se evite
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:07, 15 Martie 2014

Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2012

[ link extern ]


Capitolul II - Institutii cu atributii in prevenirea si combaterea violentei in familie


Art. 8
(1) Ministerele si celelalte organe centrale de specialitate ale administratiei publice, prin structurile lor teritoriale, desemneaza personalul cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie.
(2) Ministerele si celelalte organe centrale de specialitate ale administratiei publice, autoritatile administratiei publice locale, organizatiile neguvernamentale si alti reprezentanti ai societatii civile vor desfasura, separat sau, dupa caz, in cooperare, activitati de prevenire si combatere a violentei in familie.
(3) Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale este autoritatea publica centrala care elaboreaza politica de asistenta sociala si promoveaza drepturile victimelor violentei in familie.
(4) Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin structurile sale specializate de la nivel central si teritorial, elaboreaza si aplica masuri speciale de integrare pe piata muncii a victimelor violentei in familie.
(5) Ministerele si celelalte organe centrale de specialitate ale administratiei publice au responsabilitatea elaborarii unei strategii la nivel national pentru prevenirea si combaterea fenomenului violentei in familie, inclusiv a unui mecanism intern de coordonare si monitorizare a activitatilor intreprinse, care se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si a Ministerului Administratiei si Internelor.

Unitati pentru prevenirea si combaterea violentei in familie


Art. 15
(1) Unitatile pentru prevenirea si combaterea violentei in familie sunt:
a) centre de primire in regim de urgenta;
b) centre de recuperare pentru victimele violentei in familie:
c) centre de asistenta destinate agresorilor;
d) centre pentru servicii de informare si sensibilizare a populatiei.
(2) Unitatile pentru prevenirea si combaterea violentei in familie ofera gratuit servicii sociale destinate victimelor violentei in familie.


daca persoana e agresata, poate chema politia la domiciliu. Se poate adresa instantei de pe raza domiciliului sau pt a cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)
Politia locala FIV70 FIV70 m-a intrebat un prieten si nu am stiut ce sa-i raspund :,,in cadrul unei politii locale functionarii publici sunt obligati sa execute servicii de paza si nu ... (vezi toată discuția)