avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ...

Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce metode legale sânt pentru evacuarea fratelui agresiv având în vedere că nu sa făcut încă dezbaterea moștenirii?un ordin de evacuare legal există?
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
majestik, utilizator
Cel mai recent răspuns: majestik , utilizator 12:11, 6 Decembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa ceara in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie. Pe alta cale, nu poate cere evacuarea lui.
dezbateti si succesiunea si dati-i bani pt partea lui .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Da, așa cum vi s-a arătat și anterior, atunci când fratele are o criza de nervozitate, agresivitate la adresa mamei, sunați la 112 și chemați poliția pentru emiterea unui ordin de protecție până la maxim 6 luni( inițial politia poate da un ordin provizoriu pe 5 zile, ulterior instanța poate emite ordinul până la 6 luni-maxim)!
Trebuie însă să existe și niște minime probe în sensul celor arătate de dvs , martori( și dvs. puteți fi martor dacă ați participat direct la agresiune), înregistrări audio, fotografii, certificate medico-legale ( daca se impune, atât de la agresiunea respectiva, cât și de la cele anterioare) etc.!
Între timp, ar trebui soluționată și dezbaterea succesiunii( Aici este o problema! Daca mama nu va trebui sa intre în contact cu fratele pe durata perioadei ordinului de protecție, nu știu cum ați reușit să dezbateți succesiunea la notar!?).Daca nu vă înțelegeți amiabil cu fratele( la notar), puteți să vă judecați sub acest aspect in instanță!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Dar după dezbaterea succesiunii poate fi evacuat?

gi-jane2 a scris:

sa ceara in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie. Pe alta cale, nu poate cere evacuarea lui.
dezbateti si succesiunea si dati-i bani pt partea lui .

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa ce ii platiti sulta
Mulțumesc frumos

gi-jane2 a scris:

dupa ce ii platiti sulta

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ambii parinti au decedat in interval de 10 zile, unul ... ursamajor ursamajor Buna ziua, ambii parinti au decedat in interval de 10 zile, unul dupa celalalt. Cum procedam cu succccesiunea? Suntem 2 surori si dorim sa deschidem procedura ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutați-mă cu un sfat tatăl meu a decedat a rămas ... Sdpc1978 Sdpc1978 Va rog ajutați-mă cu un sfat tatăl meu a decedat a rămas mama cu mine și cu un frate. Fratele nu e de acord cu taxa el lucrează în Germania ce pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren ... ionescuaida ionescuaida Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren in care e trecut defunctul ( tatal) si persoana in cauza. Problema este ca persoana mai are ... (vezi toată discuția)